Hannah Ekwall begravs – maken Patrick om sorgen

Hannah och Patrick Ekwall
Så stöttar du någon i sorg
Slå på ljud

Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwalls tragiska öde har berört hela Sverige. Bara 39 år gammal gick hon i februari bort i sviterna av obotlig cancer, och tvingades lämna sin dotter Tindra utan mamma, och maken Patrick utan sin livspartner.

På tisdagen förs Hannah Ekwall till sin sista vila under en intim begravningsceremoni, och inför begravningen skriver maken Patrik Ekwall på Instagram om sin svåra sorg.

”Imorgon ska vi ta avsked av Hannah. Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter. Att jag själv måste inse att kvinnan jag skulle bli gammal med inte längre finns vid min sida”, skriver Patrick Ekwall i inlägget.

Patrick Ekwalls sorg efter hustrun: ”Det vackraste av ljus”

Han vill att hustrun ska få ett fint avsked från familjen, och skriver om vikten av att hålla Hannahs minne levande.

”Men jag måste ta mig samman, för i den bottenlösa sorgen och saknaden, i all förtvivlan och smärta, så behöver vi ge Hannah det förhoppningsfulla avsked som hon hade önskat. Det är verkligen inte lätt men vi måste göra vårt yttersta för att minnas Hannah så som hon levde, med det vackraste av ljus. Imorgon, dagen efter och för alltid”, skriver Patrick på Instagram.

I kommentarerna stöttas han av personer som Patrik Sjöberg, Özz Nüjen och Anna Brolin.

Patrick Ekwall visar upp stora stödet efter hustruns bortgång

Att Hannah Ekwalls död har berört många syns också tydligt på den insamling som Hannahs bonusdotter och Patricks dotter Wilma startade i hennes ära. På ett dygn samlade den in 400 000 kronor, och nu är insamlingen uppe i över 1,2 miljoner kronor.

– Jag blir väldigt rörd. Det här är det fina i allt det hemska som vi går igenom, har Wilma Ekwall sagt om stödet.

Utvald läsning