Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Hanna Hellquist om försöken att bli mamma: "Var gravid i våras"

01 dec, 2021 
Radioprofilen Hanna Hellquist
I en nyligen publicerad krönika i DN beskriver Hanna Hellquist status och funderingar kring processen att bli mamma på egen hand. "Är det rimligt att ens egen längtan efter barn går före en människas rätt att veta varifrån den kommer", frågar hon sig.
Annons
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Hanna HellquistBrand logo
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Hanna Hellquist

Radioprofilen Hanna Hellquist har tidigare berättat i sina krönikor och i dokumentären "Hannas baby" om att hon bestämt sig för att försöka bli mamma på egen hand. I en nyligen publicerad krönika i DN berättar hon öppet om de funderingar och farhågor hon dagligen ställs inför:

”Jag har ställts inför stora frågor, precis som andra ensamstående i samma situation: som till exempel huruvida det är rimligt att ens egen längtan efter barn går före en människas rätt att veta varifrån den kommer.”

Hanna Hellquist: "Vad ska jag säga till mitt barn?"

Hon funderar över den dagen då barnet börjar ställa frågor om sin pappa. Vad ska hon svara då?
"Ska jag säga till mitt barn att pappa är en dansk donator"

Hanna Hellquist, som bland annat är aktuell i P3/Sveriges Radio med "Eftermiddag med Hanna och Oscar", skriver vidare att hon har tre befruktade ägg i en frys och att ett av dem sattes in i våras:

Annons

”I två veckor i april var jag faktiskt gravid. Det fastnade, om än väldigt kort, för sen rann det ut igen, och jag blödde lika länge som jag hade varit nåns framtida mamma. Det var inte särskilt dramatiskt och jag var i ärlighetens namn inte särskilt uppriven, för jag hade liksom aldrig trott på allvar att något skulle kunna växa i mig.”

I krönikan får vi även veta att hon snart ska tillbaka till läkaren och om hennes stora längtan, som nu tycks vara större än rädslorna:

”Jag tar inte lättvindigt på det, jag är skyldig att fundera över de stora frågorna. Jag vet det, jag vill göra allt rätt men framför allt vill jag att du ska stanna kvar i mig, jag vill ha liv.”

Källa: DN

Bild: TT

Se också: 5 kändisar som varit öppna med sina missfallBrand logo
Se också: 5 kändisar som varit öppna med sina missfall
Annons