Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Han guidar turister genom ett hållbart Stockholm – på handgjorda träcyklar

11 maj, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Vill du se Stockholm från ett nytt perspektiv? Då kanske det här är något för dig. På handgjorda träcyklar kan du nu uppleva vår huvudstad från ett sätt du inte är van vid.
Annons

Projektet är en del av entreprenören Faizal Luttamaguzis idé att visa upp Stockholm för turister från en annan vinkel än den traditionella. Hans koncept Food Tours, guidade turer och restaurangbesök med guider som gör varje tur till sin egna personliga har fått stort genomslag och finns numera i inte bara Stockholm utan även i Köpenhamn och Oslo.

Läs också: Enorma hälsofördelar med att cykla till jobbet

Faizal Luttamaguzi

Hans nya projekt är en guidad tur på cykel. Turen går under namnet ”Den hållbara Stockholms-touren” där kunderna under två timmar får besöka olika restauranger, butiker och företag som på något sätt är drivande inom samt värnar om hållbarhet och innovation. Cyklarna är dessutom helt gjorda i trä och har en automatisk växellåda för att förenkla cyklandet.

Annons

Läs också: Så ska du cykla för maxad förbränning

Idén är att visa upp vår huvudstad från ett perspektiv som turister inte är vana vid. Cyklarna som ingår i turen är en nyhet från det grekiska företaget COCO-MAT som de har tagit fram i samarbete med Faizal Luttamaguzi. De är handgjorda och har behandlats av bivax för att möjliggöra cykeltransport i alla väder.

Är du inte intresserad av en guidad tur och vill hellre ha cykeln hemma hos dig kan du köpa en cykel för 16 000 kronor. I priset ingår en inbjudan till Aten där du får bo och äta kostnadsfritt på något av företagets hotell där du också får ta del av deras arbete kring hållbarhet och miljöpåverkan.

Annons

Så shoppar du miljövänligt mode – 4 konkreta tips

Läs också: Så shoppar du miljövänligt mode – 4 konkreta tips

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons