Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Halv åtta hos mig pausas på obestämd tid – TV4:s ord om beslutet

19 okt, 2022 
Morgan Alling

Det omtyckta matprogrammet Halv åtta hos mig kommer att ersättas av Robinson i tablån.

Enligt TV4 är det inte klart om fler program spelas in.

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den 23:e säsongen av Halv åtta hos mig har precis gått i mål på TV4. Under våren 2023 kommer en till säsong, men efter det är framtiden för programmet ovisst.

10 saker om Morgan Alling du kanske inte vissteBrand logo
10 saker om Morgan Alling du kanske inte visste

Genom åren har tre personer lett programmet, som började sändas redan 2008 med Helge Skog som programledare och trygg röst. Sedan kom Pia Johansson och nu senast har det varit Morgan Alling som kommenterat deltagarnas kvällar.

Och det är den sistnämnda som på Instagram låter meddela att programmet tar ett upphåll.

Halv 8 hos mig - bakom kulisserna. Så här förbereder jag varje program”, skriver han till en klipp där han slår sig ner framför sin dator med en kopp té.

I klippet berättar han att han inte vet när eller om just det avsnittet som han jobbar med just då kommer att sändas – eftersom programmet nu ersatts av Robinson.

Morgan Alling förvånad över beslutet

I kommentarsfältet frågar sig många varför Halv åtta hos mig försvinner ur tablån

Annons

”Ingen aning. Ingen som vet. Det är ett beslut som TV4:s chefer tagit. De byter ut Halv åtta mot Robinson. Så vi får se på det i stället. Man hade ju kunna tänka att Halv åtta kunnat fortsätta digitalt. Men de valde att pausa det helt i stället. Vet inte inte mer än så. Vi har frågat varför. Men får inga svar.”

Programmet har sänts i över 300 avsnitt, och bland kommentarerna är det många som förundras över beslutet. En person tycker att Halv åtta hos mig också borde få plats i tablån.

”Ja, det tycker man ju. Jag hade förstått om man flyttar programmet till digitalt men att pausa det helt förstår jag inte logiken bakom”, svarar Morgan Alling.

TV4:s svar om Halv åtta hos migs framtid

Till Expressen, som först skrev om nyheten, berättar TV4:s producent Karin Dofs att hon är glad över att så många verkar gilla programmet, men kan inte ge några svar på om det kommer fler avsnitt efter våren 2023 eller om Morgan Alling kommer att fortsätta.

”Just nu är produktionen pausad. Vi ser framemot att berätta mer om Halv åtta längre fram”, skriver hon till tidningen.

3 ögonblick vi minns från Kockarnas kampBrand logo
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

Foto: TT

Annons