Halv åtta hos mig pausas på obestämd tid – TV4:s ord om beslutet

Morgan Alling

Den 23:e säsongen av Halv åtta hos mig har precis gått i mål på TV4. Under våren 2023 kommer en till säsong, men efter det är framtiden för programmet ovisst.

10 saker om Morgan Alling du kanske inte visste
1:09

Efter reklamen: 10 saker om Morgan Alling du kanske inte visste

(1:09)

Slå på ljud

Genom åren har tre personer lett programmet, som började sändas redan 2008 med Helge Skog som programledare och trygg röst. Sedan kom Pia Johansson och nu senast har det varit Morgan Alling som kommenterat deltagarnas kvällar.

Och det är den sistnämnda som på Instagram låter meddela att programmet tar ett upphåll.

Halv 8 hos mig - bakom kulisserna. Så här förbereder jag varje program”, skriver han till en klipp där han slår sig ner framför sin dator med en kopp té.

I klippet berättar han att han inte vet när eller om just det avsnittet som han jobbar med just då kommer att sändas – eftersom programmet nu ersatts av Robinson.

Morgan Alling förvånad över beslutet

I kommentarsfältet frågar sig många varför Halv åtta hos mig försvinner ur tablån

”Ingen aning. Ingen som vet. Det är ett beslut som TV4:s chefer tagit. De byter ut Halv åtta mot Robinson. Så vi får se på det i stället. Man hade ju kunna tänka att Halv åtta kunnat fortsätta digitalt. Men de valde att pausa det helt i stället. Vet inte inte mer än så. Vi har frågat varför. Men får inga svar.”

Soraya Lavasanis sorg för barnen: ”Saknar en mormor”

Programmet har sänts i över 300 avsnitt, och bland kommentarerna är det många som förundras över beslutet. En person tycker att Halv åtta hos mig också borde få plats i tablån.

”Ja, det tycker man ju. Jag hade förstått om man flyttar programmet till digitalt men att pausa det helt förstår jag inte logiken bakom”, svarar Morgan Alling.

TV4:s svar om Halv åtta hos migs framtid

Till Expressen, som först skrev om nyheten, berättar TV4:s producent Karin Dofs att hon är glad över att så många verkar gilla programmet, men kan inte ge några svar på om det kommer fler avsnitt efter våren 2023 eller om Morgan Alling kommer att fortsätta.

”Just nu är produktionen pausad. Vi ser framemot att berätta mer om Halv åtta längre fram”, skriver hon till tidningen.

3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp
0:50

Efter reklamen: 3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

(0:50)

Slå på ljud

Foto: TT

Utvald läsning