Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Gwyneth Paltrow: Att skaffa barn förstör förhållandet

19 jan, 2023 
Gwyneth Paltrow
TT
Skådeseplaren Gwyneth Paltrow har två barn tillsammans med exet Chris Martin.
Nu berättar hon hur tufft det är att skaffa barn och hur det kan påverka relationen.
Annons

Det gick snabbt i början av Gwyneth Paltrows och Chris Martins förhållande. De träffades 2002, efter att hans band Coldplay haft en spelning. De föll direkt för varandra och började dejta.

5 saker om Gwyneth Paltrow du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Gwyneth Paltrow du kanske inte visste

Inom ett år var de gifta, och knappt två år efter att de träffats för första gången kom deras första barn, dottern Apple Martin, till världen.

2006 fick de sitt andra barn, sonen Moses Martin.

Därför tog det slut mellan Paltrow och Martin

Men säg den lycka som varar. År 2014 berättade Gwyneth Paltrow och Chris Martin att de genomgått en “conscious uncoupling”, en medveten parupplösning, som de kallade det då. Två år senare var skilsmässan helt klar.

Skådespelaren har senare berättat att deras förhållande var i gungning långt innan det tog slut, men att de gjorde allt de kunde för att hålla ihop – för barnens skull. Hon skrev i brittiska Vouge att de ännu var god goda vänner efter separationen.

Annons

“Men mest av allt älskade vi våra barn. Vi var nära varandra, men vi lyckades aldrig helt stadga oss som ett par. Vi passade bara inte tillsammans. Det fanns alltid lite oro och ängslan. Men som vi älskade våra barn”, skrev hon bland annat.

”Att skaffa barn tar hårt på en relation”

I sin podcast Goop pratar hon nu med artisten Katy Perry, och berättar vad hon anser att ett barn gör med ett förhållande.

– Det tar hårt på en relation. Jag har blickat tillbaka nu på hur det är för föräldrar med unga barn. Och det bara förstör förhållandet, säger hon med ett skratt och tillägger:

– Det är verkligen tufft.

Katy Perry håller med till viss del. Hon har en tvåårig dotter tillsammans med skådespelaren Orlando Bloom.

– Jag tror att båda i relationen måste vilja jobba för det, då är det mycket enklare. Men om en person tror att den inte behöver jobba för det så kommer det att bli en väldigt svår utmaning.

Men det finns så klart positiva saker med barn som överväger allt, menar Paltrow.

– Jag har aldrig känt mig ensam sedan jag skaffade Apple. Och då har jag känt mig väldigt ensam i mitt liv.

Foto: TT

Annons