Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Gustav Mandelmanns svar efter tittarnas kritik mot djurhanteringen

17 mar, 2021 
Gustav och Marie Mandelmann.
När Gustav Mandelmann visade upp sina höns härom veckan möttes han av en hel del kritik, och nu svarar lantbrukaren upp!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

I början av mars visade Gustav Mandelmann stolt upp en bild på sina höns som flaxade fritt i sin inhängnad på gården i Simrishamn. ”Vår i luften, hönor under fruktträden”, skrev han intill bilden.

Hönsbilden fick fågelinfluensa-kritik

Inte visste Gustav Mandelmann att han strax senare skulle stöta på patrull. För visst fick han kritik för bilden med hönsen ute i det fria. ”Man får inte ha höns ute nu”, skrev en och menade på fågelinfluensan. Flera, flera andra hakade på och ville informera Gustav Mandelmann om rådande restriktioner för fåglarna.

”Oj, oj, oj! Många som inte har koll på Jordbruksverkets restriktioner angående Fågelinfluensa! Gå in och läs! Även ny lag angående djurhållning, även för privatpersoner. Start 1 april 2021.”, upplyste en följare bland kommentarerna.

Annons

Gustav Mandelmann svarar upp på kritiken

Och Gustav Mandelmann gick och gjorde sin läxa och läste på Jordbruksverkets hemsida, för att sedan uppdatera sin bildtext under höns-bilden. Och visst får fåglarna strosa lagom fritt ute på Djupadal.

”Tillägg den 8 mars 2021. Vår gård Djupadal ligger just nu inom ett område där Skyddsnivå 2 för fågelinfluensa råder. Vår hönsflock om 2 tuppar, 15 höns och en kalkon torde i dagsläget (verksamheten f n stängd) räknas som hobbitverksamhet, förlåt jag menar hobbyverksamhet och våra bevingade vänner får då såvitt jag kan läsa mig till vistas utomhus om hagen är inhägnad med staket och mat och vatten ges under tak.”, förtydligade Gustav Mandelmann en strax vecka efter det första inlägget.

”Jag vill gärna tro att djur som från späd ålder fått smaka på jord, kryp och grönt tränar upp sitt immunförsvar så de bättre klarar av elaka bakterier och virus. Släpp hönorna loss det är vår.”

Foto: TT/TV4

Annons