Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Greta Thunberg: "Jag tror jag har drabbats av coronavirus"

24 mar, 2020 
AvMåBra
Greta Thunberg drabbades av coronaviruset.
Greta Thunberg misstänker att hon har haft covid-19 orsakat av coronaviruset. Det skriver klimathjälten i i ett uppmärksammat instagraminlägg där hon också uppmanar unga människor att ta viruspandemin på allvar.
Annons

Greta Thunberg och hennes pappa Svante Thunberg satte sig själva i karantän när de kom hem från en resa till Tyskland för ett par veckor sedan. Då hade båda symptom som tyder på att de kan ha drabbats av coronaviruset, det skriver klimataktivisten på sitt instagramkonto. Men symtomen skilde sig mellan far och dotter:

”Jag kände mig knappt sjuk”, skriver hon.

Blev sjuka efter resa i Tyskland

Det var efter en rundresa i Tyskland som hon började känna symtom. Greta valde då att isolera sig i en egen lägenhet, förklarar hon i inlägget.

”Jag kände mig trött, hade frossa, ont i halsen och hostade. Min pappa upplevde samma symtom, men mycket mer intensiv och med feber”, skriver hon.

Greta Thunberg har inte testat sig för corona, men med tanke på omständigheterna antar hon att det var detta som drabbade henne.

Nu är hon återställd, men uppmanar sina följare att ta pandemin på största allvar. ”Jag kände mig inte särskilt sjuk, min senaste förkylning var värre än detta”, skriver hon och medger att hon inte sett sig själv som drabbad eller smittbärare om det inte vore för att hon kände till symtomen och den pågående spridningen.

Annons

”Annars hade jag bara ha trott att jag var ovanligt trött med lite hosta”, skriver hon.

Hon uppmanar alla att ta sitt ansvar:

”Vi som inte tillhör en riskgrupp har ett enormt ansvar, våra handlingar kan vara skillnaden mellan liv och död för många andra.”, avslutar hon.

LÄS MER:

Coronaviruset: Det här händer om skolorna stängs

Gina Dirawi om trots mot corona: ”Privilegierad arrogans”

Därför är corona farligare än vanlig influensa

Senaste nytt om coronaviruset och covid-19:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Gör ett självskattningstest för covid-19, läs senaste nytt om coronaviruset och ta del av fördjupningar med ledande experter. Här har vi samlat artiklar om coronaviruset:

Läs allt om coronaviruset här

Annons