Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Gravida Carina Bergfeldt ger svar på tal om flygkritiken

07 jan, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Carina Bergfeldt
SVT-profilen Carina Bergfeldt har fått frågor och kritik som gäller att hon ska flyga från USA till Sverige när hon är höggravid. Nu har hon gett svar på tal till sina följare på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sveriges Televisions utrikeskorrespondent i USA, Carina Bergfeldt, är på väg att flytta hem till Sverige igen. Anledningen är att hon och maken Jesper Zølck snart ska få sitt första barn. Exakt när hon ska föda har hon inte avslöjat.

Carina Bergfeldt har blivit riktigt folkkär, inte bara genom sin roll som uppskattad utrikeskorrespondent, utan också efter att hon höll ett gripande och minst sagt vällyssnat sommarprat 2019. Det här har gjort att hennes följarskara på sociala medier har växt och nu följer över 60 000 personer henne på Instagram.

Avslöjade graviditeten i oktober 2019

I slutet av oktober 2019 berättade Carina Bergfeldt på Instagram att hon väntar barn. Efter två år av misslyckade IVF-försök hade bebisen plötsligt kommit till på helt naturlig väg. Kombinationen kändis, graviditet och kommentarsfält brukar tyvärr inte vara okomplicerad, utan betyda att personen i fråga överöses av oombedda råd och varningar.

Annons

Carina Bergfeldt är inte ett undantag och nu har hon fått nog och säger ifrån.

I ett inlägg skriver hon om att hennes man äntligen har kommit tillbaka till USA och att de nu ska packa och tömma lägenheten i fyra dagar för att sedan flytta till Stockholm. Oskyldigt skulle man kunna tro, men så klart fanns det de som inte kunde låta bli att lägga sig i och till exempel ifrågasätta om hon verkligen får flyga så sent i graviditeten.

Ryter ifrån mot de som lägger sig i

Carina Bergfeldt inleder med att svara lite humoristiskt, men blir mer allvarlig i en senare kommentar:

”Nej, jag tänkte såklart bryta mot alla regler som finns och hoppas att jag kommer undan. Såklart jag har koll. Jag är inte helt bakom flötet.”

”Jag förstår att varje person som säger ’ta det lugnt’, eller ’får du verkligen flyga’, eller ’tänk på barnet’ eller vad de nu säger själva tycker att det är omtänksamhet.

För mig är det otroligt kvävande.

Annons

Jag har tillbringat 3,5 år som flygande korre som bevakar en hel kontinent. Om det är något jag tar reda på direkt när jag är gravid så är det vad som gäller för mig och barnet och resor, med tanke på att det är mitt jobb att kunna ta mig överallt.

Den här ungen är inte född än och har redan flugit ett dussin gånger.

Självklart kollar jag av det med läkare.

Självklart har jag dokumentation.

Självklart använder jag stödstrumpor.

Jag är bara fullständigt allergisk mot alla dessa oombedda råd och tankar och funderingar som jag får serverade dag ut och dag in. Sedan förstår jag att ingen menar något illa. Men jag blir ändå ganska trött i huvudet av att ha folk tala om saker för mig var och varannan minut.

Jag önskar att alla dessa välmenande människor bara kunde lita på att jag är en vuxen människa som vet vad jag gör.”

Hennes svar har mötts av hejarop och ytterligare kommentarer om att hon gör rätt som säger ifrån.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Carina Bergfeldt är gravid efter två års kamp: ”Ett mirakel

Carina Bergfeldt i Sommar i P1 – talar ut om mörka uppväxten

SVT:s Carina Bergfeldt hittade en hemlig bror i USA

Annons