Gravida Bonde-Susanna Karlsson: Därför har jag gått upp över 20 kilo

bonde-susanna väntar barn
TV: Bonde söker fru 2021 – här är alla deltagarna
1:28

Efter reklamen: TV: Bonde söker fru 2021 – här är alla deltagarna

(1:28)

Slå på ljud

Susanna ”Showbonden” Karlsson, 30, sökte kärleken i Bonde söker fru 2018. I slutvalet fick hon sin Hannes Haraldsson, 30, och nu är hon gravid med deras första barn.

På Youtube-kanalen Gravid vecka för vecka dokumenterar Susanna sin graviditet som nu gått in i vecka 35. Där berättar bonden om sin kropp och sin teori kring varför hon gått upp över 20 kilo.

Testades för graviditets-diabetes

Det är efter ett besök hos barnmorskan som Susanna berättar för tittarna att hon fått göra en så kallad sockerbelastning.

– Om man gått upp mer än 20 kilo under en graviditet så ger de dig ett sånt här test för att se så att man inte har graviditets-diabetes, berättar Susanna.

– Jag tänker att min största anledning till att jag gått upp så mycket i vikt är att jag slutade snusa strax innan jag blev gravid och jag ersatte det med socker. Därav lite extra kilos, förklarar hon.

– Men jag tror inte att det är någon fara och jag tror att jag förmodligen ganska enkelt kommer gå ned de här kilona igen efteråt. Jag tror inte det blir några problem.

Drabbades av foglossning

Susanna berättar att hon aldrig behövt tänka på hur hon äter eller rör på sig, och att hennes ämnesomsättning tidigare tagit hand om allt överflöd. Under graviditeten har det inte fungerat så för henne.

– Min fantastiska ämnesomsättning har totalt tagits ifrån mig i och med att jag blev gravid, säger hon.

– Jag har alltid bara ätit precis hur mycket socker och grejer som helst. Jag rör ju mycket på mig i övrigt men nu har jag inte rört på mig så mycket i och med foglossning, förklarar hon, och tillägger att viktuppgång tyvärr är något tabubelagt:

– Det här är nånting som man inte pratar om. Varför pratar man inte om saker? Jo, för att det är obekvämt, såklart.

Susanna karlsson och hannes haraldsson

Susanna Karlsson med sin Hannes Haraldsson.

Susanna och Hannes förlovade sig 2019 men på grund av pandemin har bröllopet inte ägt rum ännu. Beräknad födsel för bebisen är i augusti 2021.

Se hela Youtube-klippet med Susanna Karlsson i Gravid vecka för vecka i spelaren här nedan.

Foto: Instagram

Utvald läsning