Grattis kattälskare! Snart öppnar Sveriges första kattkafé

5 hälsofördelar för dig som har katt
Slå på ljud

Kaffe, kakor, smörgåsar och inte minst – katter! Det är konceptet för det nya kafét The Cat Corner som hoppas slå upp sina dörrar på Södermalm innan jul. Fiket kommer bli ett hem för nio hemlösa katter och en plats för alla kattälskare att samlas på för att gosa med de små missarna.

– Vi har valt ut nio stycken tidigare hemlösa katter som både gillar människor och andra katter. De får ett liv i lyx, säger grundare Dirk Lüders till StockholmDirekt.

Läs också: 7 hälsofördelar som bara gäller kattägare

På kafét kommer det även att finnas djurskötare och veterinär för att katterna ska må bra i sitt nya hem. De tidigare hemlösa katterna går inte att adoptera, men grundarna bakom fiket hoppas att de kan öka medvetenheten om hemlösa katter och adoption.

Ett besök på The Cat Corner kommer att kosta 115 kronor inklusive varma drycker. Det kommer även finnas ett utbud av kakor och smörgåsar samt veganska, glutenfria och laktosfria alternativ. För att gå på kafét måste man boka tid eftersom för många gäster samtidigt kan störa katterna.

Läs också: Det händer i din kropp när din katt spinner

En Crowdfunding-kampanj för det nya fiket kommer starta den 26 oktober med förhoppningen om att kafét snart ska kunna öppna i lokaler på Södermalm i Stockholm.

Foto: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Utvald läsning