Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Missen som nästan alla gör med tvättmaskinen: ”Här samlas massa skit”

22 mar, 2022 
kvinna tömmer tvättmaskin
Det tar inte mer än några minuter. Ändå glömmer de flesta detta lilla moment i rengöringen av tvättmaskinen. I nya TV4-serien Sortera upp ditt liv hjälper städentusiasten Felicia Löwerdahl familjer med ovärderliga sorterings- och städtips.
Annons

Nya serien Sortera upp ditt liv på TV4 ger oss en inblick i folks röriga hem och vardag. Det är lätt att sitta hemma och förfasas men när sorterade du förrådet senast eller gjorde rent din tvättmaskin? I programmet hjälper städentusiasten Felicia Löwerdahl familjer med sorterings- och städtips.

4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklareBrand logo
4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklare

I veckans avsnitt besöker Felicia familjen Nilsson och ser över deras tvättstuga. Det finns nämligen detaljer vid rengöring av tvättmaskiner som hon tror att många inte känner till. Det är en särskilt del av tvättmaskinen man börs rengöras regelbundet.

"Många vet inte hur man gör"

– Att rengöra tvättmaskinen ... Det är många som inte vet hur man gör. Och de kan bli ganska skitiga, säger Felicia i inslaget och visar tittarna.

Felicia Löwerdahl tar en ordentlig titt på tvättmaskinen i nya serien Sortera upp ditt liv

Den grå gummilisten som sitter i direkt anslutning till luckan är boven i dramat. Felicia visar hur man rengör genom att endast använda en tvättsvamp och vatten. Facken i gummiringen går att lyfta och vända på vilket är viktigt då det är där smutsen samlas.

Annons

— Här samlas det jättelätt massa skit, säger hon och visar det hon samlat upp med tvättsvampen.

Rengör man inte ordentligt fungerar inte tvättmaskinen som den ska.

– Då blir inte tvätten ren, och det är ju hemskt, skrattan hon.

Just tvättstugan är navet i ett hem om man ska tro Felicia. Det är där vi ska utgå från när vi skapar ordning och reda.

Så rengör du din tvätt maskin

Ett knep för att rengöra hela sin tvättmaskin är att använda detta väl beprövade husmorsknep med ättika och bikarbonat.

Så här gör du: Blanda två matskedar bikarbonat med två matskedar vatten. Häll blandningen i tvättmedelsfacket. Häll sedan ett par deciliter ättika i trumman på tvättmaskinen. Kör ett program på 90 grader. Blir vattnet brunt eller grått därinne, ja, då vet du att rengöringen var välbehövlig.

Foto: TV4

Källa: TV4

Annons