Gammelmormorn delade ut munskydd till andra – nu har hon dött i corona

Val

62-åriga gammelmormorn Val Stimson jobbade som receptionist på Kent och Canterburys sjukhus. Där hade hon den senaste tiden hjälpt till med patientflödet och delat ut munskydd till besökare vid ingången till sjukhuset.

Nu har hon själv gått bort i sviterna av corona, en vecka efter att ha testat positivt för viruset, och hyllas av kollegerna för sitt jobb inom den brittiska sjukvården under pandemin.

– Vi är i djup sorg över att förlora en i vår jobbfamilj och skickar våra kondoelanser till Vals familj, vänner och kolleger, säger Susan Acott, chef över sjukhuset.

Val Stimson hyllas för att ha gjort allt hon kunnat medan vården varit under hård press under coronapandemin, och för att hon alltid hjälpte sina kolleger med de sjuka patienterna – något som också i slutändan kom att kosta henne livet.

– Hon la alltid i en extra växel för att stötta sitt lag, personalen och våra patienter, och var alltid snabbt med att erbjuda sig som volontär när det fanns en arbetsuppgift som behövde utföras, säger Susan Acott, chef för sjukhuset.

Familjens sorg efter Vals död

Val började jobba på sjukhuset 2018, efter att tidigare ha jobbat inom bankväsendet.

– Mamma var passionerad kring att jobba för NHS, och gillade verkligen att kunna hjälpa människor, säger hennes dotter Tina Bass.

NHS står för National health service, den brittiska vårdinstansen.

Dottern berättar att Val var envis, och inte ville erkänna hur sjuk hon var.

– Hon var envis in i det sista och berättade inte hur sjuk hon var. Vi är så stolta över henne. Hon har gjort mig lika stark som hon var. Hon var inte rädd för att säga vad hon tyckte men vi älskade henne för det, och tog för givet att hon alltid skulle finnas där.

Val Stimson lämnar efter sig de två döttrarna Tina och Kelly, åtta barnbarn och två barnbarnsbarn.

– Vi är hjärtekrossade. Hon har lämnat ett stort hål i vår familj som vi aldrig kommer kunna fylla, säger Tina.