Företag stjäl hälsoprofilens bilder för att sälja bantningspiller

Företag stjäl Danaes bilder – för att sälja produkter.

1:06

Efter reklamen: Få mer tränings motivation – experternas tips

(1:06)

Slå på ljud

Den 33-åriga influencern Danae Mercer bor i Dubai och har två miljoner följare. Hon har gjort sig känd genom att visa hur Instagrams filter, ljussättning, redigeringsappar och poser kan lura ögat.

Vi kan framstå som snyggare, smalare och mer vältränade med enkla knep. Budskapet från hälsoprofilen är att du inte ska lita blint på att bilderna i ditt flöde.

Danae Mercer

Men nu är det influencern som blir lurad och bestulen. På sina bilder.

Stjäl bilderna

Den senaste tiden har Danae Mercer märkt hur hennes bilder används som ”före och efter”-bilder av en rad företag som vill kränga bantningspiller, hudkrämer och skönhetsprodukter som ska ta bort celluliter.

Utan att fråga eller betala en krona till Danae Mercer används bilderna av företag från Turkiet, Italien och Frankrike, skriver Daily Mail.

– Det här har pågått i över sex månader. Den senaste gången var förra veckan när ett italienskt företag använde mina bilder för att marknadsföra en produkt mot celluliter. De boostade annonsen på Facebook så många av mina italienska följare skrev till mig om det, säger hon till den brittiska tidningen.

Företagen stjäl och använder influencerns bilder för att marknadsföra produkter utan att be om tillstånd.

Företagen stjäl och använder Danae Mercers bilder för att marknadsföra produkter utan att be om tillstånd.

Danae Mercer/Instagram

”Går emot allt jag står för”

Tilltagen provocerar Danae Mercer som tydligt där ställning mot skeva ideal och retuscherade bilder och vill få sina följare att förstå att trender kommer och går men att din kropp och ditt eget värde består.

– Som en kvinna som pratar så mycket om självkärlek och kroppstillit är det otroligt frustrerande att det här fortsätter hända. De här varumärkena som gör så här bryr sig inte. De stjäl mina bilder för att sälja produkter som bokstavligen går emot allt jag står för.

FOTO: Danae Mercer/Instagram