Fina budskapet bakom Alla hjärtans dag-båten

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Lagom inför Alla hjärtans dag har hudvårdsföretaget Lush laserat en serie produkter som går i kärlekens tecken. Det är allt från pussmun-format tvättkort till en badbomb med rosor som passar ett badkar för två.

I kollektionen finns också en båtformad badbomb som har fått det passande namnet ”Love boat”. Den ger ett piggt, regnbågsfärgat skum och frigör dofter av ekologisk sötapelsin och siciliansk citron. Men bakom badbomben finns också ett djupare budskap.

Läs också: Ny studie: du kan bränna kalorier – hemma i badkaret

– Badbomben Love Boat kan ses som en reflektion över vår tro på människors lika värde, att alla förtjänar att kliva ombord på kärleksbåten, berättar Lush’s PR-chef Elina Lindholm.

En del i företagets värdegrund är nämligen tron på rörelsefrihet i världen – något som har börjat begränsas mer och mer de senaste åren, bland annat genom Donald Trumps kontroversiella inreseförbud och Mexiko-mur, och flyktingströmmarna genom Europa.

Och visst kan man dra paralleller mellan badbomben och de livsfarliga resor många flyktingar tvingats göra med alldeles för små och otrygga båtar över Medelhavet?

Läs också: 9 Alla hjärtans dag-presenter till honom 2018

– Vi är övertygade om att misshandel av “the freedom of movement” är så skadlig för vår samtid att vi nu lagt till en rad i vår värdegrund, och rundar numer av det med ‘We believe that all people should enjoy freedom of movement across the world’, säger Elina Lindholm.

Lush har även tidigare utdelat kängor mot samtida politik. Ett fnissframkallande exempel är ”Rump” – en orangefärgad rumpkräm som fått en slogan i form av: ”Make your derrière grat again”. Ni kanske fattar piken?

Foto: Lush

Redaktionens tips
Dela på: