Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Fina budskapet bakom Alla hjärtans dag-båten

24 jan, 2018 
Alla hjärtans dag är en kärlekens dag, men det behöver inte vara kärleken mellan ett älskande par. Det här företaget vill påminna oss om att visa mer kärlek till varandra – varje dag.
Annons

Lagom inför Alla hjärtans dag har hudvårdsföretaget Lush laserat en serie produkter som går i kärlekens tecken. Det är allt från pussmun-format tvättkort till en badbomb med rosor som passar ett badkar för två.

I kollektionen finns också en båtformad badbomb som har fått det passande namnet ”Love boat”. Den ger ett piggt, regnbågsfärgat skum och frigör dofter av ekologisk sötapelsin och siciliansk citron. Men bakom badbomben finns också ett djupare budskap.

Läs också: Ny studie: du kan bränna kalorier – hemma i badkaret

– Badbomben Love Boat kan ses som en reflektion över vår tro på människors lika värde, att alla förtjänar att kliva ombord på kärleksbåten, berättar Lush’s PR-chef Elina Lindholm.

En del i företagets värdegrund är nämligen tron på rörelsefrihet i världen – något som har börjat begränsas mer och mer de senaste åren, bland annat genom Donald Trumps kontroversiella inreseförbud och Mexiko-mur, och flyktingströmmarna genom Europa.

Annons

Och visst kan man dra paralleller mellan badbomben och de livsfarliga resor många flyktingar tvingats göra med alldeles för små och otrygga båtar över Medelhavet?

Läs också: 9 Alla hjärtans dag-presenter till honom 2018

– Vi är övertygade om att misshandel av “the freedom of movement” är så skadlig för vår samtid att vi nu lagt till en rad i vår värdegrund, och rundar numer av det med ‘We believe that all people should enjoy freedom of movement across the world’, säger Elina Lindholm.

Lush har även tidigare utdelat kängor mot samtida politik. Ett fnissframkallande exempel är ”Rump” – en orangefärgad rumpkräm som fått en slogan i form av: ”Make your derrière grat again”. Ni kanske fattar piken?

Foto: Lush

Annons