Evert Taubes barnbarn går i farfars fotspår

Evert och Sven-Bertil Taube.
Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill veta
1:9

Efter reklamen: Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill veta

(1:9)

Slå på ljud

Evert Taube är en av de största svenska underhållarna genom tiderna, och hans verk gjorde att han nu räknas som en av Sveriges nationalskalder.

Under sitt 85-åriga liv hann han också få fyra barn tillsammans med sin hustru Astri Bergman, som han gifte sig med 1925 och höll ihop med till sin död.

Så lever skådisarna från julkalendern Sunes jul i dag

Evert Taubes barn

Per-Evert Taube var den förstfödde sonen. Han kom till världen 1926 och lämnade den 2009. Ett par år efter Per-Evert kom Rose-Marie, som tyvärr dog samma år som hon föddes, 1928. Två år efter det kom Ellinor, och till sist kom Sven-Bertil Taube 1934.

Han är likt sin far musiker men också skådespelare. Genom åren har han spelat in och släppt ett stort antal skivor och tv-serier och filmer och han har överösts av priser och utmärkelser.

På senare år är Sven-Bertil Taube bland annat känd för att ha varit med i Så mycket bättre 2015.

Skarsgård-barnen om att växa upp med mammans alkoholmissbruk

Det gör Sven-Bertil Taubes barn i dag

Han har under årens lopp varit gift med tre kvinnor, och har sammanlagt fyra barn. Den förste sonen fick han tillsammans med Inger Åhman, och han heter Jesper Taube och jobbar som kock nu.

Tillsammans med Gunilla Thorgren fick han Ann-Charlotte Taube 1965. Hon har hållit sig ifrån rampljuset, precis som brorsan Felix som föddes 1994.

Någon som dock valt att gå samma väg som sin pappa och farfar är Sascha Zacharias. Hon är nämligen också underhållare, känd som skådespelare. Hennes genombrott kom i TV4-serien Skilda världar i mitten av 1990-talet. 1998 fick hon utmärkelsen Guldklappan för bästa unga skådespelerska.

Sascha Zacharias.

Sascha Zacharias har en dotter själv.

TT, Aftonbladet

Sascha Zacharias har också bott och arbetat ett tag i Italien, och spelat Rebecka Martinsson i krimserien med samma namn. Och på tal om krim har hon synts i Beck-filmen Steinar.

Snart har miniserien Folk med ångest, baserad på Fredrik Backmans roman med samma namn, premiär på Netflix. Och då kommer Sascha Zacharias ha en roll.

Hon är också mamma till en dotter som heter Mischa. Men om hon fortsätter familjetraditionen återstår att se.

Soraya Lavasani om saknaden och sorgen – år efter mammans bortgång

Foto: TT

Utvald läsning