Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Eva Röses nära-döden-upplevelse under Maria Wern-inspelningen

25 feb, 2022 
Eva Röse
TT
Att det kan vara tuffa arbetsförhållanden för skådespelare är något vi ofta får höra om.
Nu berättar Eva Röse om hur hon nästan frös ihjäl och drunknade under en inspelning av Maria Wern.
Annons
TV: Eva Röses stilresa genom årenBrand logo
TV: Eva Röses stilresa genom åren

Sedan 2008 har vi sett Eva Röse i rollen som polisen Maria Wern i film- och tv-serien med samma namn. Det är säkert ett väldigt trevligt arbete många stunder, men när skådespelaren nu gästar Carina Bergfeldt berättar hon om en inspelningsdag som var allt annat än en dans på rosor.

– Vi har faktiskt filmat en scen för inte så länge sen. Maria låg bakbunden i bakluckan, så där som man gör ibland, på en bil som åkte ner i vattnet. Och då skulle jag ligga i fosterställning där bak och sparka mig in i bilen. För det satt en man, givetvis, fastkedjad vid ratten och honom skulle jag hjälpa, berättar Eva Röse och tillägger lite skämtsamt:

– Det är en tisdag eftermiddag, så det gäller att rycka ut.

Eva Röse har gjort åtta säsonger som Maria Wern.
Eva Röse har gjort åtta säsonger som Maria Wern.

”Jag känner inte min kropp”

Det var väldigt trångt i bakluckan, men för säkerhets skull fanns en walkie-talkie där skådespelaren kunde ropa på hjälp om hon skulle drabbas av panik. När bilen fylldes med vatten upptäckte Eva Röse något oväntat och obehagligt.

Annons

– Vad de inte vet är att just i dag så har det gått en propp på något sätt, så vi har inget varmvatten. Och det är så kallt, va, men jag spelar på för hon är stressad och det är mycket att stå i, vattnet stiger. Och sen ska det stiga över mitt huvud och jag ska se hur länge jag kan vara under ytan utan att få panik, säger hon och berättar att när vattnet kom upp mot ansiktet så började hon ana oråd.

– Jag känner inte min kropp, säger hon.

Dråpliga missförståndet

Eva Röse greppar walkie-talkien för att meddela att det är för kallt i den vattenfyllda bakluckan. Men hon får bara ur sig ett huttrande läte som nog är lite svårt att tolka, för reaktionen på hennes skrik på hjälp överraskade henne.

– Efter några sekunder så tittar jag ut och tänker ”vem är det som står typ i bild?”. Och då står det en inspelningsassistent utanför vindrutan med ett fruktfat. Jag skojar inte!

Hon kan skratta bort det hela och inser att hennes huttrande läten om att det är fruktansvärt kallt måste ha låtit som ”frukt”.

– Jag tänkte att det sista jag ser innan jag dör är uppskuren stjärnfrukt, sen är det över, säger Eva Röse som tack och lov klarade sig bra.

Carina Bergfeldt visas på SVT1 fredagar klockan 21.00, och på SVT play.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons