Därför blir det inget "Sommar med Ernst" i år

Ernst Kirchsteiger
Viktiga sommarprat genom tiderna
1:16

Efter reklamen: Viktiga sommarprat genom tiderna

(1:16)

Slå på ljud

Vad är en sommar utan Ernst? Ja, det får inbitna tittare dessvärre ta reda på för i år tar programmet "Sommar med Ernst" paus, efter hela 22 år i rutan. Skälet, uppger den folkkäre programledaren är att han vill få en vanlig semester med tid för familj, vänner och intressen.

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner", skriver Ernst i ett inlägg på Instagram.

Ernst Kirchsteiger tar paus från TV4 — för hemligt projekt

Ernst Kirchsteiger slog igenom med programmet ”Sommartorpet” i SVT för snart tjugofem år sedan. Sedan dess har succén fortsatt med allt från ”Jul med Ernst” till ”Sommar med Ernst”. Förutom renovering och byggnadsvård får vi ta del av Ernsts goda smak i form av inredning och diy-tips. Därtill underbar mat lagad på svenska råvaror och kärlek - såklart!

Ernst har som bekant många strängar på sin lyra. Förutom att vara programledare är han inredare, produktdesigner (med egna märker Ernst) och vinproducent. Och känner vi Ernst rätt kommer han inte ligga på latsidan. Redan nu ger han en hint om andra projekt som han har i görningen under ledigheten i sommar.

"Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver”, skriver han och uppmanar sina följare att hålla fortsatt utkik på Instagram.

Källa: Instagram

Foto: TT, TV4

Utvald läsning