Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför blir det inget "Sommar med Ernst" i år

24 maj, 2022 
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger gick tidigare i våras ut och berättade att han tar paus från tv-rutan i sommar för att ägna sig åt familjen: ”Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär”, skrev programledaren på Instagram. Det här gör han i stället.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Viktiga sommarprat genom tidernaBrand logo
Viktiga sommarprat genom tiderna

Vad är en sommar utan Ernst? Ja, det får inbitna tittare dessvärre ta reda på för i år tar programmet "Sommar med Ernst" paus, efter hela 22 år i rutan. Skälet, uppger den folkkäre programledaren är att han vill få en vanlig semester med tid för familj, vänner och intressen.

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner", skriver Ernst i ett inlägg på Instagram.

Ernst Kirchsteiger tar paus från TV4 — för hemligt projekt

Ernst Kirchsteiger slog igenom med programmet ”Sommartorpet” i SVT för snart tjugofem år sedan. Sedan dess har succén fortsatt med allt från ”Jul med Ernst” till ”Sommar med Ernst”. Förutom renovering och byggnadsvård får vi ta del av Ernsts goda smak i form av inredning och diy-tips. Därtill underbar mat lagad på svenska råvaror och kärlek - såklart!

Annons
Annons

Ernst har som bekant många strängar på sin lyra. Förutom att vara programledare är han inredare, produktdesigner (med egna märker Ernst) och vinproducent. Och känner vi Ernst rätt kommer han inte ligga på latsidan. Redan nu ger han en hint om andra projekt som han har i görningen under ledigheten i sommar.

"Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver”, skriver han och uppmanar sina följare att hålla fortsatt utkik på Instagram.

Källa: Instagram

Foto: TT, TV4

Annons