Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Ensam i vildmarken – här är alla deltagare 2021

09 feb, 2021 
Deltagarna i Ensam i vildmarken 2021.
Snart har ett nytt äventyrligt program premiär på discovery+. I Ensam i vildmarken lämnas åtta deltagare ensamma i Nordnorges skogar – den som klarar sig längst vinner. Här är alla deltagare!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Ensam i vildmarken – här är alla deltagare 2021Brand logo
Ensam i vildmarken – här är alla deltagare 2021

aDen 23 februari är det premiär på discovery+ för äventyrsprogrammet Ensam i vildmarken, där åtta deltagare är med och utmanas i den nordnorska vildmarken.

Programmet, som är en svensk version av amerikanska Alone, går ut på att deltagarna ska överleva ensamma och utan dagens moderniteter som mobil, GPS – eller ens hus.

Ensam i vildmarken – dygnet runt

Några av uppgifterna de kommer behöva utföra är att hitta mat eller jaga, bygga vindskydd som även skyddar mot den arktiska kylan och eventuella rovdjur. Och de kommer att vara helt isolerade från samhället och måste klara sig på egen hand.

– Ensam i vildmarken är verkligen på allvar. Deltagarna går sitt livs match mot Moder Natur 24 timmar om dygnet. Det är en stenhård kamp mot svält, förfrysning och extrem isolering. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om det här kommer att gå hem hos tittarna på discovery+, säger Mattias Askergren, Exekutiv producent för Ensam i vildmarken.

Annons

Den som klarar sig längst utan att ge upp vinner. I den danska versionen ”Alene i vildmarken”, var vinnaren Kim Krohn, som klarade hela 60 dagar.

Här är årets deltagare i Ensam i vildmarken:

Hillevi Björn, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Hillevi Björn, 54 år

Från Gävle, jobbar som interior designer och har bland annat jobbat för Kappahl, H&M och Ikea. Hon är också utbildad yogalärare och har bestigit Kilimanjaro.

Ida Lindström, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Ida Lindström, 25 år

Från Skellefteå, jobbar till vardags som ambulans-sjukvårdare. Du kan ha sett henne tidigare – våren 2018 tog hon sig till en fjärdeplats i Expedition Robinson.

Annons

Under hösten så omfamnade den mig, den nya utmaningen som jag väldigt snabbt valde att ta mig an, skriver hon på sin Facebooksida.

Erika Rosenbaum, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Erika Rosenbaum, 44 år

Från Stockholm. Erika studerar till präst, men har också ägnat sig åt triathlon (löpning, cykling, simning) på långdistans.

Nicole Donvy, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Nicole Donvy, 29 år

Kommer från Limhamn, jobbar som anläggningsdykare och expeditionsguide. Nicole har även bott i Ryssland, och jobbat som guide och bärare i Killimanjaro, samt byggt basläger med mer.

Annons
Jonas Parandian, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Jonas Parandian, 37 år

Bor i Stockholm, jobbar som naprapat, äger och driver Naprapatiska Institutets Kliniker och gör bland annat regelbundna besök i TV4:a Nyhetsmorgon och är även känd som "Naprapat-Jonas". Han har framgångsrikt behandlat och tränat många elitidrottare från olika sporter och har stor erfarenhet av idrottsskador.

Rick La Roche, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Rick La Roche, 73 år

Bor i Stockholm, är en pensionerad diplomat – och före detta Navy Seal. Våren 2018 var han en av deltagarna i Expedition Robinson, och han har tidigare spelat rugby. Han har också varit pilot, personlig tränare, universitetslektor och har skrivit boken "Forty tools for life".

Annons
Daniel Blomé, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Daniel Blomé, 38 år

Kommer från Toftbyn, jobbar som äventyrsguide och industriklättrare på oljerigg,

Joel Olofsson, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Joel Olofsson, 26 år

Bor i Växjö, arbetar till vardags som verktygskonstruktör. "De flesta hade inte gjort det här för pengar, säger han till Smålandsposten.

Foto: Discovery Networks Sweden

Annons