Ensam i vildmarken – här är alla deltagare 2021

Deltagarna i Ensam i vildmarken 2021.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

aDen 23 februari är det premiär på discovery+ för äventyrsprogrammet Ensam i vildmarken, där åtta deltagare är med och utmanas i den nordnorska vildmarken.

Programmet, som är en svensk version av amerikanska Alone, går ut på att deltagarna ska överleva ensamma och utan dagens moderniteter som mobil, GPS – eller ens hus.

Ensam i vildmarken – dygnet runt

Några av uppgifterna de kommer behöva utföra är att hitta mat eller jaga, bygga vindskydd som även skyddar mot den arktiska kylan och eventuella rovdjur. Och de kommer att vara helt isolerade från samhället och måste klara sig på egen hand.

Ensam i vildmarken: Så länge har tidigare vinnare klarat sig

– Ensam i vildmarken är verkligen på allvar. Deltagarna går sitt livs match mot Moder Natur 24 timmar om dygnet. Det är en stenhård kamp mot svält, förfrysning och extrem isolering. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om det här kommer att gå hem hos tittarna på discovery+, säger Mattias Askergren, Exekutiv producent för Ensam i vildmarken.

Den som klarar sig längst utan att ge upp vinner. I den danska versionen ”Alene i vildmarken”, var vinnaren Kim Krohn, som klarade hela 60 dagar.

Här är årets deltagare i Ensam i vildmarken:

Hillevi Björn, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Hillevi Björn, 54 år

Från Gävle, jobbar som interior designer och har bland annat jobbat för Kappahl, H&M och Ikea. Hon är också utbildad yogalärare och har bestigit Kilimanjaro.

Ida Lindström, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Ida Lindström, 25 år

Från Skellefteå, jobbar till vardags som ambulans-sjukvårdare. Du kan ha sett henne tidigare – våren 2018 tog hon sig till en fjärdeplats i Expedition Robinson.

Under hösten så omfamnade den mig, den nya utmaningen som jag väldigt snabbt valde att ta mig an, skriver hon på sin Facebooksida.

Erika Rosenbaum, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Erika Rosenbaum, 44 år

Från Stockholm. Erika studerar till präst, men har också ägnat sig åt triathlon (löpning, cykling, simning) på långdistans.

Nicole Donvy, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Nicole Donvy, 29 år

Kommer från Limhamn, jobbar som anläggningsdykare och expeditionsguide. Nicole har även bott i Ryssland, och jobbat som guide och bärare i Killimanjaro, samt byggt basläger med mer.

Jonas Parandian, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Jonas Parandian, 37 år

Bor i Stockholm, jobbar som naprapat, äger och driver Naprapatiska Institutets Kliniker och gör bland annat regelbundna besök i TV4:a Nyhetsmorgon och är även känd som "Naprapat-Jonas". Han har framgångsrikt behandlat och tränat många elitidrottare från olika sporter och har stor erfarenhet av idrottsskador.

Rick La Roche, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Rick La Roche, 73 år

Bor i Stockholm, är en pensionerad diplomat – och före detta Navy Seal. Våren 2018 var han en av deltagarna i Expedition Robinson, och han har tidigare spelat rugby. Han har också varit pilot, personlig tränare, universitetslektor och har skrivit boken "Forty tools for life".

Daniel Blomé, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Daniel Blomé, 38 år

Kommer från Toftbyn, jobbar som äventyrsguide och industriklättrare på oljerigg,

Joel Olofsson, deltagare i Ensam i vildmarken 2021.

Joel Olofsson, 26 år

Bor i Växjö, arbetar till vardags som verktygskonstruktör. "De flesta hade inte gjort det här för pengar, säger han till Smålandsposten.

Foto: Discovery Networks Sweden

Redaktionens tips

Sofia Wistam om Den stora hälsoresan: "Känner mig svag just nu"

Gift vid första ögonkastet 2021: Här är alla nya deltagare!

Madeleine Vall om svåra utmaningen efter läkarnas tuffa besked

Dela på: