Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Emma Igelströms mamma har gått bort i cancer – månader efter Louis födsel

03 feb, 2022 
Emma Igelströms mamma har gått bort i cancer – månader efter Louis födsel
tt
Sex månader efter att Emma Igelströms son Loui fötts har hennes egen mamma nu gått bort i cancer.
”Livet och döden har aldrig levt så nära varandra som det sista halvåret”, skriver den före detta elitsimmaren om den stora sorgen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
TV: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Den före detta elitsimmaren Emma Igelström och hennes kärlek Adam Kjellström blev föräldrar åt sonen Loui i augusti förra året.

”Tjäna killen! Med ett planerat snitt (efter mina tumörer) kom han idag 08:23. Allt har gått jättebra. Förlossningen i Varberg. Vilka vårdhjältar”, lät det då på Emma Igelströms Instagram.

Emma är även mamma till dottern Olivia från en tidigare relation, och vägen till att bli tvåbarnsmamma var inte helt enkel.

Emma Igelström och Adam Kjellström.
Emma Igelström och Adam Kjellström.

Tumörer i livmodern innan graviditeten

Drygt två år innan sonen Loui föddes hittade läkarna en tumör i Emmas livmoder, som senare visade sig vara godartad. Ett år efter operationen hittades ännu en tumör efter att hon drabbats av magsmärtor, även den visade sig vara godartad.

Annons

– Förra gången jag fick barn var jag 27 år och tänkte aldrig på riskerna. Nu pratas det mycket mer om det och att man kan få missfall och det inte ens är säkert att alla kan få barn. Man känner en annan slags tacksamhet för att det funkar. Det var ingen självklarhet att det ens skulle gå. Men nu är han här, sa Emma till Aftonbladet när Loui fötts.

Emma Igelströms mamma har gått bort i cancer

Drygt ett halvår efter att Loui kommit till livet har familjen nu förlorat ett annat liv. Emma Igelströms mamma har gått bort efter en tids kamp mot cancer.

”Jag har förlorat min mamma. Alldeles för tidigt. Det har varit en av de vackraste tiderna i mitt liv men också en av de tyngsta. Livet och döden har aldrig levt så nära varandra som det sista halvåret”, skriver Emma i ett Instagram-inlägg, och berättar vidare om sorgen:

”Jag är lycklig och så trasig på samma gång. Mitt inre är i spillror samtidigt som tacksamheten inte vet gränser. Tack för att du varit min mamma och världens bästa Mormor. Tack för allt du gjort för Olivia, din stora kärlek. Tack för att du hann träffa Loui. Men också ett stort tack för att vi fick chansen att prata klart och att det gjorde att samtal om döden blev lika naturligt som samtal om livet.Tack mamma, nu har du fått ro”.

Annons
Se också: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i PekingBrand logo
Se också: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i Peking
Annons
Annons