Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Efter påhoppen: Sanna Bråding ryter ifrån mot utseendehetsen

17 jun, 2021 
Medieprofilen Sanna Bråding har i hela sitt liv stuckit ut med sin stil, något hon även hånats för i pressen under åren som känd. Nu har hon dock fått nog av utseendehetsen och säger ifrån, en gång för alla.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Se 5 saker om Sanna Bråding som du kanske inte vissteBrand logo
TV: Se 5 saker om Sanna Bråding som du kanske inte visste

Sanna Bråding kan vara en av de svenska kändisar som är mest personlig på sina sociala medier. På sin Instagram öppnar hon då och då upp sig om sina känslor, tankar och erfarenheter – ofta mött av mycket kärlek.

Profilen har dock fått långt ifrån bara kärlek under åren och nu väljer hon att öppna sig om påhoppen på hennes utseende och stil. Något som alltid varit en viktig och självklar del av hennes liv.
– Jag valde tidigt min klädstil & accessoarer. Och jag fick också tidigt kommentarer för just detta val. För mig handlade det aldrig om ett mod. För mig handlade det om känslan av att inte konkurrera med det som var jag enda inifrån själen. Den där sprakande regnbågen inom mig som jag inte kunde förneka, skriver hon på sin Instagram.

Sanna berättar att det alltid varit mer skadligt för henne att låtsas vara någon annan än att bara fullt ut vara sig själv. Detta trots att hon aldrig gått obemärkt förbi och aldrig riktigt känt att någon annan tycker att hon är fin.
– Jag blev snabbt ”skolans UFO”. Och när jag i tonåren blev mer känd så passade kvällstidningarna på att år efter år lista Sveriges sämst klädda kändisar. Där vann jag otaliga gånger, skriver hon.

Annons

Hånet mot sonen

Upprinnelsen till Sannas inlägg var något som nyss hände hennes son. Han hade nya skor som han valt ut helt själv, vilket han var glad och stolt över. När sonen kom till skolan blev han hånad för skorna av de andra barnen.
– Min son som redan är känslig för alla kommentarer kring utseendet sa ingenting. Jag kramade om honom och sa ”Vet du, de som kommenterar är ofta de mest osäkra. Dina skor är jättefina & det viktigast är att DU tycker det. Det är ju du som har de på dig.” Han log och vi kramades hej då. Men det där grep tag i mig. Och jag vet att det gjorde det inom honom också, skriver hon.

Händelsen får nu Sanna att ryta ifrån mot utseendehetsen i samhället. I inlägget problematiserar hon kvällstidningarnas listor över de fulaste kändisarna men också hur föräldrar tittar på tv och hånar kändisar för deras kroppar och kläder. Hon avslutar inlägget med en uppmaning.
– Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Alla har rätt att se ut precis som de vill, utan dömande från någon. Och blir du själv påhoppad kommer det sällan ta lång tid innan du själv är den som gör det nästa gång. Vi är bara speglar av varandra. Låt oss kunna le åt våran spegelbild, skriver Sanna.

Annons