Dolph Lundgren i rullstol – stöttas av flickvännen och dottern

Emma Krokdal, Dolph och Ida Lundgren.

Den svenska actionhjälten Dolph Lundgren har haft ett slitsamt karriär inom filmens värld, med stora rollen i Rocky IV, The expendables och Universal soldier bakom sig.

Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssaga
0:49

Efter reklamen: Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssaga

(0:49)

Slå på ljud

Sedan 1979 har han dragits med smärtor i vänsterfoten, något som han nu tagit tag i.

”Äntligen ska jag operera min vänstra fotled. Jag har haft den här skadan sedan min tid i militären. Under 40 år av kampsport och med actionfilmer har det varit en kamp varje dag”, uppgav han på Instagram i mitten av augusti.

I rullstol efter operationen

I mitten av september delade han ett klipp från sjukhuset när han tar sig fram med en gåstol efter operationen.

Och nu har han postat en bild från gymmet där han sitter i rullstol med dottern Ida Lundgren, 26, och flickvännen Emma Krokdal, 26, som stöd bakom sig.

”Med mina två tränare. Jag har kommit på att det absolut viktigaste efter en operation är att bestämma hur man ska kombinera vila med aktiviteter. Kroppen behöver vara aktiv för att läka. Så jag försöker att utnyttja varje tillfälle till att röra på mig, träna och stretcha”, skriver han till bilden.

Det var också på gymmet som actionskådisen träffade sin blivande fru Emma.

– Hon är en fantastisk person och väldigt omtänksam, smart och rolig och underbar att vara med. Vi kan vara tillsammans dygnet runt utan att det känns jobbigt. Sedan tränar hon också och gillar att äta hälsosamt så vi har mycket gemensamt, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Bröllopet har skjutits upp

För två år sedan kom det fram att han friat till sin flickvän, som också svarade ja.

Något bröllop har det inte blivit tal om än, och just nu är det faktiskt så att planeringen för det hela pausats för en tid.

– Jag har lagt bröllopsplanerna på is fram till att coronatiden är helt över. Jag tror att Dolph har någon idé om hur vi ska ha det, sade Emma Krokdal till norska Se og Hør förra året och tillade att de gärna vill ha ett sommarbröllop.

Se 5 kändispar när de började dejta vs nu
0:50

Efter reklamen: Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

(0:50)

Slå på ljud

Foto: TT

Utvald läsning