Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kända designern gripen – riskerar 25 års fängelse

11 jul, 2022 
Linda Strömbäck
Kronprinsessan Victoria med Nancy Gonzalez design
tt
Designern Nancy Gonzalez accessoarer har burits av kungligheter som kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine såväl som stil-ikonerna i Sex and the city. Nu riskerar Nancy Gonzalez fängelse efter att försökt smuggla krokodilskinn till USA.
Annons
11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamlaBrand logo
11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamla

Nancy Gonzalez debuterade 1998 med sin första accessoar-kollektion för lyxvaruhuset Bergdorf Goodman i New York. Sedan dess har Nancy Gonzales väskor, skärp och skor burits av världsartister som Britney Spears, filmstjärnor som Salma Hayek och svenska kungligheter – bland annat av kronprinsessan Victoria som bar en av designerns väskor på riksmötets öppnande 2021.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på riksmötets öppnande 2021
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på riksmötets öppnande 2021

Designern gripen i Colombia

Nyligen greps designern Nancy Gonzalez i sitt hemland Colombia efter att försökt smuggla handväskor i krokodilskinn till USA. Enligt uppgifter till AP ska Nancy Gonzalez betalat passagerare för att bära med sig krokodilväskorna i sitt personliga bagage på flyg till USA. Passagerarna ska även ha instruerats att säga att väskorna varit gåvor till släktingar om de möttes av frågor i tullen.

Annons

Nancy Gonzalez riskerar högt straff

Väskorna uppges kunnas säljas till ett värde av 100 000 kronor i designerbutiker runtom USA och Europa. Även om vissa typer av krokodilskinn är lagligt att använda, så krävs rätt typ av certifikat – vilket kan vara både dyrt och svårt att erhålla. Nancy Gonzalez riskerar nu att utlämnas till USA med ett maxstraff på 25 års fängelse och cirka 5,2 miljoner kronor i böter.

Nancy Gonzalez
Nancy Gonzalez

Källa: Aftonbladet, Foto: TT

Annons