De här geniprodukterna ska skydda dig från mygg hela sommaren

Vänster: Myggshortsen. Höger: Myggtältet.
1:05

Efter reklamen: Det här är SPF och så använder du det

(1:05)

Första produkten som sägs skydda mot myggen är myggbyxorna. Byxorna är gjorda av tunt meshtyg, vilket ska vara perfekt för att hindra myggorna från att komma åt dig. De har också elastiska band som man kan dra åt både i midjan och i benen för att hindra myggorna från att krypa in. Tanken är att man ska slippa gå omkring och svettas i långbyxor och istället kunna dra myggbyxorna över sina sommarkläder.

Sommarens andra utlovade “lifesaver” är myggtältet. Hur mysigt är det inte att sitta ute ett gäng kompisar tillsammans under varma sommarkvällar? Mindre mysigt är det dock när ni alla blir ätna levande av de oinbjudna gästerna. Med myggtältet ska detta problem dock bli ett minne blott.

Tältet har väggar av meshnät och kräver ingen montering utan är bara att fälla upp, vilket ska gå på några sekunder. Man får också ytterligare skydd eftersom taket skyddar mot UV-strålning, en klar fördelar när solen ligger på. Tältet har högt i tak så att du kan stå utan problem och kan rymma från två till tre personer upp till femton, beroende på storlek.

Byxorna finns att beställa på Amazon för drygt 120 kronor och tältet kostar mellan 1000 och 3500 kronor beroende på storlek. Kommer du att testa produkterna?

Källa: Prevention

1:05

Efter reklamen: Det här är SPF och så använder du det

(1:05)

Redaktionens tips
Myggbiten? Så här lindrar du sveda och klåda
Gör eget myggmedel – här är receptet från omtalade husmorsknepet
Så skyddar du dig mot myggor – 5 säkra tips