Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sofia Wistam vill inte retuscheras på bild: ”Sexigaste som finns”

02 feb, 2023 
Ebba S. Dahlman
Anna Bredberg
I en intervju med Amelia reflekterar programledaren Sofia Wistam, 57, över åldrandet och synen på kroppsliga förändringar.
– Att bejaka och gilla sig själv är det sexigaste som finns, berättar hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste


Programledaren Sofia Wistam har många bollar i luften och får ofta frågan ”hur orkar du allt utan att gå under av stress?”. I en ny intervju med damtidningen Amelia förklarar tv-profilen att hon sällan blir stressad, trots intensiva jobbperioder, men att hon ändå längtar efter lite ledighet.

Trots ett fullspäckat schema med nya tv-programmet Stugdrömmar, avsnitt av den populära podcasten Wahlgren & Wistam varje vecka och regelbundna kollektionssläpp för det egna smyckesvarumärket By Sofia Wistam, så betonar hon att hon hon har ett roligt liv.

Men när allt går så där fort i livet är det också viktigt att stanna upp och reflektera. Något som Wistam inte gärna gör. Hon erkänner nämligen att hon hatar att bli äldre.

Annons

Sofia Wistams ärliga syn på åldrandet: ”Urtråkigt”

I maj fyller mångsysslaren 57 år. Trots det uttrycker hon att energinivån och äventyrslusten är lika stark nu som den var under ungdomsåren.

– Ja, jag är svår att mätta. Nu när jag har stora barn öppnas nya kapitel, berättar Sofia Wistam.

Hon blåser på i 200 km/tim till vardags och får mycket stöd från maken Magnus Wistam, med vilken hon firar 20-årig bröllopsdag i år. Så hur ser den levnadsglada Sofia på åldrandet?

– Jag hatar att bli äldre och vill vara 25. Det är urtråkigt att bli gammal, få ont i kroppen, behöva sova mer, bli mer bakis. Det finns inget positivt med att bli äldre, säger hon till tidningen.

Sofia Wistam och maken Magnus var glada gäster på Jessica Wahlgrens bröllop sommaren 2022.
Sofia Wistam och maken Magnus var glada gäster på Jessica Wahlgrens bröllop sommaren 2022.

Sofia Wistam vill inte retuscheras på bild: ”Sexigaste som finns”

Även om hon uttrycker en ärlig åsikt om de där mindre härliga aspekterna av att bli äldre, så berättar hon att hon inte ältar kroppsliga förändringar – tvärtom!

Annons

– Jag ältar inte, eftersom det är så jag är. Om du tittar på dig själv nu och är missnöjd, vad ska du då tänka om dig själv om tio, tjugo år? Att bejaka och gilla sig själv är det sexigaste som finns, säger hon och utvecklar sedan varför varken hon eller vännen Pernilla Wahlgren vill retuscheras på bild:

– Det är bara att gilla läget. Jag är väldigt trygg i mig själv och behöver inte sminka eller piffa mig när jag inte jobbar. Jag kan handla i ”onepiece” utan smink och struntar fullständigt i vad folk tycker och tänker. Så är Pernilla Wahlgren också. Hon är sig själv. När vi tar bilder för vår podd, är det inte så att vi måste sätta på smink och retuschera. Vi syns i så många olika sammanhang. Det går inte att låtsas!

Vidare säger hon att hon inte funderat på några skönhetsingrepp, även om ”alla gör som de vill”. För henne själv tror hon att risken är att hon kommer att fortsätta vara missnöjd och att hon inte vill köpa sig ur de kroppsliga förändringarna.

Hon omfamnar dem, även om hon drömmer om att vara 25 år igen.

Foto: Anna Bredberg

Annons