Därför vägrade Lotta Engberg flytta till Stockholm med doktor Mikael

lotta och mikael

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:39

Efter reklamen: Lotta Engbergs stilresa genom åren

(0:39)

Tre våningar, pool, biorum och plats för Lottas flygel. Lotta Engberg och doktor Mikael har installerat sig i sitt nya hem. Men det var på vippen att de inte ens skulle bli ihop. I en intervju med Aftonbladet berättar Lotta om det ultimatum som hon ställde på sin Soldoktor – flytta till Göteborg eller lägg ned projektet.

Han nappade som tur var.

Lottas ultimatum till Mikael

– Hade du föreslagit att ”Ska vi bli sambo och så flyttar vi till Stockholm?” så hade jag inte gjort det, säger Lotta Engberg till sin Mikael när Aftonbladet träffar de båda i huset i Göteborg.

– Det visste jag nog också, svarar Mikael, och fortsätter:

– Det här med ultimatum, eller att hamna i situationer där det uppstår: ”Stockholm eller inget”, ”my way or the highway”, Lotta sa ju inte så, men jag kände nog att om jag skulle ha gått åt det hållet så hade det inte varit så bra. Då hade vi nog inte varit tillsammans.

Han konstaterar att det var ett smartare drag att börja relationen med att enas om någonting, en flytt till Göteborg till exempel.

– Ju mer vi känner varann ju mer kan man enas om utan att göra avkall, säger Mikael.

Så mycket kostade nya huset

Mikael Sandström bodde redan i ett lyxigt hus när han träffade Lotta. Huset låg i Hallstahammar och hade flera flådiga detaljer, så som pool, bastu och jacuzzi. Så sent som i mars såldes det för 5,1 miljoner kronor. Också Lotta sålde sitt tidigare hem, för en okänd summa. Det nya gemensamma gick loss för 8,75 miljoner.

I tidigare nämnda intervju berättar Lotta och Mikael att de gick på husvisningar i ett skede av relationen då de ännu inte kände varandra speciellt bra. Som ett test.

– Att titta på hus tillsammans med nån som man inte riktigt känner är skitsmart, då ser man vad som passar och inte passar. Särskilt om man har haft tidigare relationer, säger Mikael.

Lotta inflikar skämtsamt att hon inte kände till att han varit så beräknande.

Mikael Sandström om flytten till Göteborg

Anledningen till att Lotta inte kunde tänka sig att lämna Göteborg, har Mikael Sandström tidigare förklarat för Hänt, var att hon har sitt jobb där. Sommartid programleder hon Lotta på Liseberg, och resten av året är det Bingolotto för hela slanten. Det var därför Mikael som var mest flyttbar.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt, har han sagt.

– Jag anpassar mig gärna.

Källa: Aftonbladet, Hänt

Redaktionens tips

Lotta Engbergs stilresa genom åren – 28 bilder du förmodligen inte sett

Lotta Engbergs sommarplaner med Doktor Mikael – när jobbet styr

Agneta Sjödins stilresa genom åren – 23 bilder som får oss att tappa hakan

Dela på: