Därför tvingas "Biggest Loser"-deltagaren lämna

Lisa tvingas lämna "Biggest Loser".

Det börjar sprida sig en oro bland deltagarna detta avsnitt – det är endast andra veckan och flera deltagare har redan fått lämna programmet. I veckan handlar det mycket om frestelser och deltagarna får testa sina gränser i tävlingen. Två av deltagarna väljer dessutom att själva testa det konkurrerande laget genom att baka chokladbollar och låta dem stå synligt för att fresta dem – något som upprör många.

Träningen väcker känslor i Biggest Loser

Det blir också riktig hårdträning för deltagarna, alla kämpar på och försöker ha en positiv inställning. Men träningen tar även fram obearbetade känslor. Amanda känner sig otillräcklig och svag. Hon berättar i programmet att hon orkar mer fysiskt men att hennes tankar stoppar henne – vilket gör henne väldigt ledsen och frustrerad. Tränaren Mikael försöker peppa henne och berättar att hon måste låta känslorna komma ut och acceptera den process hon befinner sig i.

Sjukdom får deltagare att lämna

Lisa öppnar upp om sin kamp mot ätstörningen bulimi, och berättar att det har varit en stor hemlighet som hon har velat ska försvinna. Att hon har drabbats av bulimi är något som hon har hållit för sig själv och hemma har hon kunnat smyga med sjukdomen och planerat dagen efter den . Väl på plats i Biggest Loser har det blivit svårare att dölja sjukdomen.

– Att säga att man har ätstörningar när man är överviktig känns som att folk inte tror på en, berättar Lisa i programmet.

Hon har mått bra en tid men tyvärr har nu de gamla känslorna att vilja göra sig av med maten kommit tillbaka, och Lisa berättar att det gör det väldigt svårt för henne att vara med i programmet. I och med att sjukdomen nu har blivit värre känner hon att hon behöver professionell hjälp och beslutade sig för att åka hem och lämna programmet.

– Det var ett jättetufft beslut för jag vill ju inte åka hem – men jag vill ta itu med det här på riktigt och då kan jag inte vara kvar, berättar hon.

I nästa avsnitt är det ännu en tävling och även veckans invägning – och eliminering.

Foto: TV4

 

Läs mer:

”Biggest Loser” 2019: Här är årets alla deltagare”

”Biggest Loser” 2018: Så gick det sen för deltagarna

”Biggest Loser”-premiären: Taina gick upp 60 kilo efter våldtäkten 

Utvald läsning