Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför hoppade Suzanne Axell av Fråga doktorn -

07 jun, 2023 
Efter 18 år som programledare i Fråga doktorn tackade Suzanne Axell för sig.
Nu berättar hon om droppen som fick bägaren att rinna över.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du kanske inte visste om Suzanne AxellBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Suzanne Axell

För två år sedan kände Suzanne Axell, 67, att det fick vara nog. Efter 18 som Fråga doktorns programledare sade hon hej då till programmet och tittarna, något som kom som en chock för många.

“Omtanken om andra gällde inte mig”

För hennes egen del växte beslutet fram under pandemitiden, när hon kände att kanalen inte tog tillräckligt med hänsyn till henne.

– Någon gång i livet känner nog alla att de kommer till vägs ände. När pandemin var som värst så pratade man om att alla skulle stanna hemma. Jag skickades upp och ner från Nacka sjukhus och härbärgen där folk satt och hostade. Detta var innan det fanns något vaccin, säger hon till Hemmets veckotidning.

– Jag vill inte framstå som bitter, men omtanken om andra gällde inte mig. Jag åkte 160 mil i veckan under pandemiåren – mellan Stockholm och Umeå. Det togs för givet: “Suzanne ska leverera!”. Det här duttandet som en del programledare fått, det har jag aldrig fått, tillägger hon.

Annons

Då bestämde sig Suzanne Axell för att sluta

Suzanne Axell berättar om en händelse som gjorde att kände att det fick räcka.

– En kväll stod jag och väntade på ett tågbyte i Sundsvall. Det var 16 grader kallt och tågstationen var stängd. Jag stod där i 25 minuter och frös. Då kände jag att jag var klart. Det blev ett avgörande, säger hon till tidningen.

Och till Aftonbladet berättar hon om känslorna

– Jag har alltid varit en positiv människa och aldrig varit typen som tycker synd om mig själv. Men i efterhand tycker jag att det var märkligt. Jag är glad att vi klarade oss för vi var rejält utsatta, säger hon.

Foto: TT

Annons