Därför gjorde Jon Henrik Fjällgren och Maret slut – artistens ord

Slå på ljud

Artisten Jon Henrik Fjällgren, 33, är ett känt ansikte bland svenska folket och han har gjort ett namn genom sin vackra sångröst och jojk. Han har ställt upp i Melodifestivalen tre gånger, tagit hem vinsten i Let's dance 2018 och dessutom landat på en hedrande andraplats Stjärnornas stjärna, som sändes på TV4 förra året.

I somras kom Jon Henrik Fjällgren och dåvarande flickvännen Maret Nystad, 29, med ett riktigt glädjebesked – de skulle nämligen bli föräldrar för första gången och lyckan var total. I oktober föddes äntligen dottern Ella Sáve i Maret Nystads hemtrakter i Nordnorge.

”Hon är otroligt vacker och helt frisk. Vi är båda glada och stolta över detta och de känns stort sätt overkligt”, skrev artisten då på Instagram och visade upp dottern.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jon Henriks nya ord om uppbrottet

Men allt stod inte helt rätt till. Bara ett par veckor efter att paret blivit föräldrar avslöjade de att de inte längre var ett par och att de gjorde slut en månad innan förlossningen.

”Det har varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”, skrev artisten i ett inlägg på Instagram då.

Nu väljer han att avslöja ytterligare detaljer om uppbrottet.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, säger han till Nöjeslivet.

Artisten och ex-flickvännen är alltså småbarnsföräldrar, men bor på olika håll och det tar många timmar för dem att resa mellan varandra.

Trots att det nu har gått några månader sedan paret bestämde sig för att avsluta relationen så bär artisten fortfarande på en stor sorg.

– Det har känts väldigt sorgligt och jag bär på en svår saknad. Men samtidigt vet jag att min dotter har det bra med Maret. Vi kommunicerar mycket med varandra och Ella Sáve har fått höra mig jojka, säger han till tidningen.

Så ser ex-parets relation ut idag

Även om det har varit en tung tid för Jon Henrik Fjällgren efter uppbrottet så försöker han ändå göra det bästa av situationen. Han berättar att ex-flickvännen är en stor trygghet för honom och att han försöker tänka på uppbrottet som att det ser ut som det gör just nu, men samtidigt hoppas han att det kommer att se annorlunda ut i framtiden.

– Jag och Maret har båda kommit i insikt i att vi befinner oss i en svår situation. Men vi har ändå landat i att vi kommunicerar bra och har respekt för varandra. Det har växt fram något större som är väldigt betydelsefullt för mig, säger han till tidningen.

Det före detta paret försöker nu att få ihop livspusslet så gott det går. Artisten berättar genom sin presskontakt Jonas Pettersson att kommunikationen mellan honom och Maret Nystad funkar bra och att han regelbundet har Skype-samtal med familjen.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Foto: Claudio Bresciani / TT

LÄS OCKSÅ: Renée Nybergs mystiska tystnad – efter bråket i sändning

LÄS OCKSÅ: Därför stoppas Big brother-deltagarna – TV4 ställer in evenemanget