Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför byter Mikael Sandström plats med Lotta Engberg i Bingolotto

07 jun, 2021 
lotta och mikael matchar i blått i blå sammetssoffa.
Bingolotto firar sina 30 år i rutan med sommarbingo hela juni, juli och augusti. Och nu står det klart att doktor Mikael Sandström hoppar in i programmet när kärleken Lotta Engberg går på semester!
Annons
Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bildernaBrand logo
Doktor Mikael säljer lyxvillan – se bilderna

Vanligtvis brukar Bingolotto ta en liten sommar-semester efter vårens säsong för att sedan bli ett kärt återseende i rutan igen i slutet av augusti. Men denna sommar blir det andra bingo-bullar. Under våren avslöjade TV4 att det skulle bli sommarbingo för hela slanten.

Agneta Sjödin och Casper Janebrink leder nya sommarsatsningen

På midsommar startar TV4 Bingolotto-festen med en tre timmar lång direktsändning med sångfågeln Lotta Engberg och Bingolotto-veteranen Stefan Odelberg i spetsen. Efter sommarpremiären kommer två andra kända ansikten ta över programledar-stafettpinnarna från Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Inga mindre än dansbands-artisten Casper Janebrink och programledarproffset Agneta Sjödin.

Annons

Sommarbingon kommer sändas varje söndag fram till att vanliga Bingolotto har sin premiär igen den 29 augusti.

När Lotta är borta dansar doktor Mikael på bordet

Nu avslöjar Mikael ”Soldoktorn” Sandström att även han kommer dyka upp i Bingolotto när Lotta Engberg är på semester.

– Det känns jättetrevligt att vara en del av Bingolotto. Det kommer vara en lite lättare touch jämfört med Nyhetsmorgon som är av lite mer utbildande och lärande karaktär, säger doktor Mikael till Expressen.

Mikael Sandström: Det blir en del lustiga anekdoter

Mikael ”Soldoktorn” Sandström kommer få vara med under tre av bingo-kvällarna och enligt Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Folkspel, kommer doktor Mikael prata om väder och vind, och sommarplågor som exempelvis insektsbett.

– Det kommer också bli en del lustiga anekdoter om patientfall som har slutat väl, fortsätter doktor Mikael förklara i Expressen.

Lotta Engberg om Bingolottos beslut

Mikael ”Soldoktorn” Sandström är precis som sin andra hälft Lotta Engberg van med att befinna sig i rutan och rampljuset – så han skojar om att han inte fått några vidare tips från Lotta vad gäller sin medverkan i Bingolotto.

– Men hon tycker att det är roligt att jag ska bli en del av Bingolotto. Det är också kul att få ha en lite gladare attityd till sjukvården med en enklare karaktär i stället för det dramatiska som intensivvården innebär. Så det ska bli kul att prata om medicin med glimten i ögat.

Foto: TT

Annons