Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Daisy Coleman – ett öde som berört hela världen

06 aug, 2020 
Daisy Coleman
I en Netflix-dokumentär fick vi följa Daisy Colemans liv efter en våldtäkt – nu har hon valt att avsluta sitt liv. Prinsessan Madeleine är en av många som berörts av historien.
Annons

Daisy Coleman var bara 14 år när hon våldtogs på en fest. Hennes berättelse uppmärksammades i  Netflix-dokumentären ”Audrie & Daisy”, som handlade om två amerikanska flickor som vid ung ålder utsattes för sexuella övergrepp.

Daisy Coleman berättade om sexuella övergreppet

Efter att de berättat om övergreppen blev flickorna trakasserade i de samhällen de levde i, vilket bland annat ledde till att Daisy Coleman och hennes familj blev tvungna att flytta.

Den andra flickan, Audrie Pott, tog sitt liv efter övergreppet – och nu kommer uppgifter om att Daisy Coleman har gjort detsamma.

Hennes mamma bekräftar dödsfallet i ett Facebook-inlägg:

”Hon var min bästa vän och fantastiska dotter. Jag önskar att jag hade kunnat ta smärtan från henne! Hon återhämtade sig aldrig från vad dessa pojkar gjorde med henne och det är bara orättvist. Min lilla flicka är borta.”

Prinsessan Madeleine hyllar Daisy Coleman

Daisy Colemans berättelse har berört många, däribland prinsessan Madeleine. Hon har genom sitt arbete med Childhood kommit i kontakt med SafeBae – Colemans egna organisation som arbetade med att förhindra sexuella övergrepp.

Så här skriver prinsessan Madeleine om dödsfallet på Instagram:

”Idag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor. Vi är hedrade över att ha fått känna Daisy Coleman och att ha bevittnat hennes styrka och mod som grundare av SafeBae. Låt oss alla arbeta för att sätta stopp för sexövergrepp mot barn”, skriver hon.

Vänd dig hit om du mår dåligt

Mår du eller någon du känner dåligt? Det finns hjälp att få. Du kan bland annat vända till organisationerna nedan:

Foto: TT

Annons