Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan

13 jul, 2020 
Dagny Carlsson tvingades nyligen föras akut till sjukhus efter en otäck olycka. Nu har hon ett nytt besked att ge om sin hälsa.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Dagny Carlsson 108 år!Brand logo
Dagny Carlsson 108 år!

Åldern är bara siffra. Fråga Dagny Carlsson, som i våras fyllde 108 år. Hon kan se tillbaka på ett liv som sträcker sig över ett sekel, men frågan är om inte de senaste åren varit några av de mest händelserika. Hon har blivit känd som Sveriges äldsta bloggare,och förutom en välbesökt blogg har hon debuterat som författare, fått en egen dokumentär om sig och även sommarpratat 2017 inför hundratusentals radiolyssnare.

På sin blogg delar Dagny med sig av betraktelser från vardagen, både stora och små. Hon har också fått en riktigt stor följarskara som bryr sig om hennes mående. Under våren har det funnits en oro kring hur coronavirusets spridning påverkar Dagny. Särskilt med tanke på att Dagny befinner sig i riskgruppen, och så sent som förra julen åkte hon på en lunginflammation. Men bloggaren har varit lugn.

– Jag är vid gott mod och fortsätter så länge jag kan. Ska jag dö så gör jag ju det, sa Dagny till Allas.

Annons

Minns inte allt efter olyckan

Dagny har mått bra under våren, men även om hon lyckats klara sig från sjukdom har det hänt andra saker som påverkat henne.

I juni avslöjade Dagny Carlsson att hon fått föras akut till sjukhus.

Hon var ute på en promenad tillsammans med en vän när hon plötsligt råkade trilla i en backe. Dagny minns inte själv hur hon kom till sjukhuset, men enligt henne ska förbipasserande ha tillkallat hjälp. På sin blogg berättade Dagny att hon ”varken bröt ”armar eller ben”. Däremot fick hon ett stort sår ovanför höger ögonbryn.

”Jag blev sydd med flera stygn ovanför ögat”, skrev hon.

Dagny Carlssons besked till läsarna

Nu några veckor senare har Dagny ett nytt besked att ge om sin hälsa. Och vad det verkar är hon på bättringsvägen.

”Jag har fortfarande plåsterlapp över högra ögonbrynet som är hopsytt med flera stygn. Dessa skall jag bli av med nästa vecka är det sagt”, skriver hon på sin blogg och fortsätter:

Annons

”I övrigt mår jag bra fast jag livnär mig på industriprodukter.”

Trots att Dagny mår bra beskriver hon sin vardag som långtråkig.

”Den här coronaepedemien tråkar ut mig. Jag har inte det minsta roligt och tiden sniglar fram. Jag vill inte klaga i onödan men lite missnöje med sakernas tillstånd kan man väl ändå få lov att anföra. Om inte hemtjänsten kom och skingrade tristessen lite då och då skulle jag nog krevera. Jag är tacksam för att de finns.” 

FOTO: TT

Läs mer:

Dagny Carlsson i fallolycka – fick sys

3 sätt att åldras hälsosamt – som Dagny Carlsson, 108, lever efter

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra

Annons