Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlssons olycka äldreboendet: Föll och fick lyftas med kran

28 dec, 2021 
dagny-carlsson-olycka-
Dagen innan jul trillade Dagny Carlsson så illa att hon kände sig helt mörbultad. Här är hennes egna ord om dramatiska händelsen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Det har varit ett tuff år för Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson. Det är inte bara rådande pandemi som ställt till det för 109-åringen. Tidigare i år var hon tvungen att flytta till ett äldreboende eftersom hennes hälsa inte längre tillåter henne att bo hemma själv.

Det var strax efter att Sveriges äldsta bloggare hade firat sin 109-åriga födelsedag i maj som beskedet att Dagny Carlsson blivit tvungen att akut läggas in på sjukhus kom. Efter det var det Dagnys väninna och datorlärare Elena Ström, 72, som stod för uppdateringarna på hennes välbesökta blogg under ett par månader.

Men i början av november började Dagny tack och lov känna sig kry nog för att uppdatera sin sida själv, om än att väninnan fortfarande står för ett par av inläggen då internetuppkopplingen på hemmet inte är den bästa.

Annons

Dagny efter olyckan: ”Jag har ont överallt”

Under jul kom Dagny själv med en uppdatering av det värre slaget. Dagen innan julafton föll hon så illa att hon tvingades lyftas upp med kran för att komma upp från golvet där hon låg utslagen.

”Det blir en annorlunda jul i år när man inte kan träffa vänner och fira jul på traditionellt vis. För det första känner jag mig totalt mörbultad efter att ha gjort en riktig helomvändning på golvet. Jag är öm och kantstött överallt och det är inte precis någon lustförnimmelse. Det gör ont i hela kroppen”, meddelade Dagny dagen innan julafton.

”Jag låg som ett kolli på golvet”

Hon fortsätter berätta om den hemska olyckan som orsakat så mycket smärta att hon nu känner sig mörbultad.

”Man fick lyfta upp mig med en kran och jag låg som ett annat kolli på golvet. Jag kunde ha brytit både armar och ben, men jag är ganska stryktålig och klarar av det mesta. Annandagen är i alla fall fixad för då skall jag äta julmat med Mirjam och Ingela”, skriver hon samtidigt som hon gör klart att hon nu är vid gott mod och att julen skulle gå till att firas trots allt.

Då Elena fortfarande hjälper Dagny med bloggen delade hon med sig av ett kollage med bilder från Dagnys julfirande. Och man kunde se att Dagny njöt av både julmys och klappar på julafton.

”Julfirandet är ett utmärkt tillfälle att komma ifrån alla trivialiteter som vardagen överöser oss med. Julen är glädjens och hoppets tid”, hälsar Dagny enligt vännen Elena på bloggen.

Foto: TT

Annons