Dagny Carlssons familjelycka – glädjen efter svåra tiden

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

När Dagny Carlsson, 108, var 99 år gammal gick hon en datorkurs som resulterade i att hon startade en blogg. Idag är hon känd som Sveriges äldsta bloggare och har blivit en av landets mest folkkära profiler. Hon både syns i rutan och hörs på radion med jämna mellanrum. Bloggen uppdateras fortfarande flera gånger i veckan och trots sin höga ålder håller Dagny igång som aldrig förr.

Men de senaste månaderna har Dagny Carlsson tvingats dra ner på tempot rejält. Eftersom hon tillhör en riskgrupp har hon hållit sig hemma på grund av den rådande pandemin. Dagny har tidigare berättat att hon inte oroar sig över situationen som råder men att ensamheten har varit rejält tuff.

Tuffa kampen efter livsförändringen

Dagny försöker hålla sig sysselsatt genom att gå promenader och göra små utflykter. Men hon upplever ändå att vardagen har blivit avsevärt mycket sämre sedan pandemin blev ett faktum.

”Den här coronaepedemien tråkar ut mig. Jag har inte det minsta roligt och tiden sniglar fram”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg nyligen.

Något som har upprört Dagny Carlsson är att många människor inte håller avstånd och fortsätter leva precis som vanligt trots pandemin. Hon tror att detta är en av orsakerna till att det fortfarande ser ut som det gör.

”Det går inte att leva helt normalt i dessa coronatider. Folk får träffas hur som helst och det drabbar många äldre som sitter ensamma och nu får sakna kontakt med sina närmaste”, skrev Dagny förra veckan.

Dagny Carlssons glädje efter händelsen

Men nu verkar det ha vänt lite för Dagnys del. Häromdagen fick hon nämligen besök av sin familj, vilket gjorde under för hennes humör. Nu berättar bloggerskan om glädjen.

”Idag kändes det rätt trist och ensamt men sedan blev jag glatt överraskad när syskonbarnen Leif och Gun kom på besök tillsammans med sina respektive gemåler”, skriver Dagny i ett nytt inlägg.

Familjen hade med sig en kaffekorg med både bullar och tårta. Det råder ingen tvekan om att fikastunden gjorde Dagny Carlsson gott.

”Vädret var gynnsamt så vi satt i vår pergola. Vi fick sitta lite utanför den för det var fler kaffekalas på gång”.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Läs mer:

Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra

Dagny, 107, om coronakrisen: Det går ingen nöd på mig

Redaktionens tips
Dela på: