Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlssons familjelycka – glädjen efter svåra tiden

03 sep, 2020 
AvMåBra
På grund av sin ålder har Dagny Carlsson hållit sig isolerad sedan i våras.
Den stora livsomställningen har varit tuff för 108-åringen, som nu äntligen har återförenats med ett par familjemedlemmar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”Brand logo
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”

När Dagny Carlsson, 108, var 99 år gammal gick hon en datorkurs som resulterade i att hon startade en blogg. Idag är hon känd som Sveriges äldsta bloggare och har blivit en av landets mest folkkära profiler. Hon både syns i rutan och hörs på radion med jämna mellanrum. Bloggen uppdateras fortfarande flera gånger i veckan och trots sin höga ålder håller Dagny igång som aldrig förr.

Men de senaste månaderna har Dagny Carlsson tvingats dra ner på tempot rejält. Eftersom hon tillhör en riskgrupp har hon hållit sig hemma på grund av den rådande pandemin. Dagny har tidigare berättat att hon inte oroar sig över situationen som råder men att ensamheten har varit rejält tuff.

Tuffa kampen efter livsförändringen

Dagny försöker hålla sig sysselsatt genom att gå promenader och göra små utflykter. Men hon upplever ändå att vardagen har blivit avsevärt mycket sämre sedan pandemin blev ett faktum.

”Den här coronaepedemien tråkar ut mig. Jag har inte det minsta roligt och tiden sniglar fram”, skrev hon i ett inlägg på sin blogg nyligen.

Annons

Något som har upprört Dagny Carlsson är att många människor inte håller avstånd och fortsätter leva precis som vanligt trots pandemin. Hon tror att detta är en av orsakerna till att det fortfarande ser ut som det gör.

”Det går inte att leva helt normalt i dessa coronatider. Folk får träffas hur som helst och det drabbar många äldre som sitter ensamma och nu får sakna kontakt med sina närmaste”, skrev Dagny förra veckan.

Dagny Carlssons glädje efter händelsen

Men nu verkar det ha vänt lite för Dagnys del. Häromdagen fick hon nämligen besök av sin familj, vilket gjorde under för hennes humör. Nu berättar bloggerskan om glädjen.

”Idag kändes det rätt trist och ensamt men sedan blev jag glatt överraskad när syskonbarnen Leif och Gun kom på besök tillsammans med sina respektive gemåler”, skriver Dagny i ett nytt inlägg.

Familjen hade med sig en kaffekorg med både bullar och tårta. Det råder ingen tvekan om att fikastunden gjorde Dagny Carlsson gott.

”Vädret var gynnsamt så vi satt i vår pergola. Vi fick sitta lite utanför den för det var fler kaffekalas på gång”.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Läs mer:

Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra

Dagny, 107, om coronakrisen: Det går ingen nöd på mig

Annons