Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlsson om det personliga brevet från drottning Silvia

01 jun, 2021 
dagny
tt
Strax efter sin födelsedag tvingades Dagny till sjukhus efter det att hon drabbats av andningssvårigheter. Nu ligger hon på korttidsboende för att vila upp sig och samtidigt meddelar vännen Elena att Dagny tänker på sitt brev från drottning Silvia.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Allt om Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Allt om Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

I början av maj lät den nyss fyllda 109 år Dagny Carlsson sina bloggläsare veta att hon fått eskort till vårdcentralen av hemtjänsten, detta sedan hon fått andningssvårigheter. Efter ett par dagar fick Dagny komma hem och då kände hon sig ”delvis kurerad”.

Efter Dagnys besked klev väninnan Elena in och uppdaterade texten ytterligare, och vännen förklarade att det blev ännu en tur till sjukhuset för Dagny. Och att hon efter ett par dagar där fick lov att flytta till ett korttidsboende där hon just nu befinner sig.

”Väl där, ska hon försöka hämta nya krafter och repa sig. Hon får ta emot besök endast från släkt och de närmaste vännerna.”

Dagny saknar friheten – men gillar maten

Det är fortfarande vännen Elena som sitter vid spakarna vad gäller Dagnys blogg, och nu hälsar hon att Dagny verkar vara vid gott mod. Elena skriver:

Annons

”Dagny ger boendet högsta betyg. Frukosten serveras på sängen, maten är mycket bra, hon får all vård och omsorg hon behöver”, hälsar Elena som väl på plats även frågar Dagny om det är något speciellt hon saknar. Varvid Dagny svarar:

”Ja, friheten. Att göra det jag vill och när jag vill. Tillvaron är begränsad och har varit det i över ett år.”

Dagny är fortfarande på korttidsboendet

Dagnys vän Elena fortsätter berätta om besöket på korttidsboendet, och hon gör klart att Dagny längtar hem till sin Dagens Nyheter vid frukostbordet. Samtidigt lyfter hon det stora i att Dagny fått gratulationskort från kungahuset på sin födelsedag den 8 maj.

”Dagny nämnde igen att hon hade fått lyckönskningar av Drottningen på sin födelsedag.”

”Jag fick brev av drottningen”

Att Dagny fått brev från drottning Silvia på bemärkelsedagen var nog något som hamnade mellan stolarna där vid födelsedagsfirande och sjukhusbesök.

Annons

”Det blev inget reportage från födelsedagsfirandet i går för jag kom inte hem förrän mitt i natten och då var det för sent att skriva. Jag fick till och med brev från drottningen vars sekreterare förmedlade budskapet. Systerdottern Britt-Inger med maken Herman kom också och gratulerade likson släkten från från förorterna. Jag blev väldigt uppvaktad av den stora allmänheten som hälsade och gratulerade. Ica nära tackar jag för de goda mazarinerna med mitt porträtt på.”

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge.”, bloggade Dagny själv dagen efter sin födelsedag.

Dagny har inte skrivit ett eget blogginlägg sedan den 9 maj, utan det är Elena som håller i uppdateringarna. Elena titulerar sig som ”Dagnys väninna, datalärare, fotograf och presskontakt.”

Foto: TT

Annons