Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlsson inlagd på sjukhus – dagar efter att hon fyllt 109 år

17 maj, 2021 
dagny carlsson
Bloggaren Dagny Carlson har lagts in på sjukhus för observation. För bara några dagar sedan fyllde hon 109 år.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

”Jag är inte pigg som en mört men vad kan man vänta sig när man är gammal”, skrev Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson inför att hon skulle fylla 109.

Nu kommer en ny uppdatering om att den älskvärda damen ligger på sjukhus.

Dagny Carlsson trappar ned på bloggandet

Dagny Carlssons livsglädje och entusiasm har fascinerat svenska folket enda sedan hon vid en ålder av 99 år startade upp sin populära blogg. Dagny har sommarpratat och vinterpratat i Sveriges radio P1, blivit utsedd till Årets senior och gett ut en bok, Livet enligt Dagny: I huvudet på en 104-åring. Hon bor hemma i sin lägenhet i Stockholm med hemtjänst och fortsätter att beskriva sin vardag med text och bilder.

Men, hon börjar känna sig trött och tidigare i vår kom beskedet att Dagny Carlsson skulle trappa ned på bloggandet. Efter ett akutbesök på sjukhus skrev Dagnys vän och presskontakt Elena å hennes vägnar på bloggen att:

Annons

”Fortsättningsvis kommer Dagny att blogga när hon har något att skriva om och när hon orkar”.

Gratulerades av drottning Silvia

Inför födelsedagen den 8 maj förklarade Dagny att hon skulle hålla porten till sitt lägenhetshus låst för att undvika att det ”väller in en massa okända gäster för då får vi inte plats”. Dagen därpå kunde Dagny konstatera att det blev en lyckad födelsedag:

”Jag fick tom brev från drottningen vars sekreterare förmedlade budskapet”, skrev hon på bloggen.

Även den lokala matbutiken uppvaktade sin bloggkändis:

”Jag blev väldigt uppvaktad av den stora allmänheten som hälsade och gratulerade. Ica nära tackar jag för de goda mazarinerna med mitt porträtt på”.

Dagny lovade dessutom att ”fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att gamla till mig”.

Det är därför beskedet om sjukhusinläggningen kommer med flera frågetecken.

”Förhoppningvis kommer hon att berätta”

Det var vännen Elena som lärde Dagny att bli en fena på bloggandet. Under våren har Elena hjälpt Dagny allt mer med att posta inlägg och bilder till följarna. I det senaste inlägget som lades upp strax efter födelsedagsfirandet skriver Elena nu:

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation”.

Hon fortsätter med att ge följarna lite hopp:

”Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet”.

Exakt vad Dagny ligger inne för är inte klart. Tidigare i år berättade Dagny att hon fått sin första dos av coronavaccinet.

Foto: TT

Annons