Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christina Schollin lämnar teaterscenen

28 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Christina Schollin
Christina Schollin har gjort sin sista föreställning av Macbeth på Dramaten. Nu lämnar hon teaterscenen för gott.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

I över 60 år har Christina Schollin, 84, medverkat i en rad olika filmer och tv-serier som Fanny och Alexander, Varuhuset och Tre Kronor. Hon har även stått på scenen i över ett tjugotal teateruppsättningar och i år gjorde Christina comeback efter 25 år i uppsättningen av Macbeth på Dramaten.

Men nu har den sista föreställningen av Macbeth visats och Christina kliver av teaterscenen för sista gången.

Christina lämnar scenen

När Christina fick frågan om att komma tillbaka till Dramaten och spela rollen som drottningen i Macbeth var det inte självklart för henne att tacka ja, men efter att ha läst manuset var beslutet självklart.

– Jag fick frågan om jag var tillgänglig och om jag hade lust att komma tillbaka till Dramaten. Min första tanke var att säga nej och att jag varken var tillgänglig eller hade lust. Jag ville inte utsätta mig för den prestationsångest som det innebär att prestera på topp och vara i form samt vara upptagen på kvällarna. Det var ju så skönt att slippa de grejerna. Jag var också så himla lycklig över det jag hade gjort på scenen och tänkte att jag inte skulle stå där igen. Men när jag läste texten insåg jag att jag inte kunde tacka nej, säger Christina till Aftonbladet.

Annons

Men när Christina får frågan om hon tycker är sorgligt att kliva av teaterscenen för sista gången svarar hon:

– Nej, inte ett endaste dugg. Det känns inte alls vemodigt. Jag hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt än att spela drottningen i Macbeth på Dramatens stora scen för utsålda hus och med den här fantastiska ensemblen. Nu finns det ingenting som kan övertala mig att ställa mig på scenen igen.

”Cirkeln är sluten”

Även om Christina nu har lagt sin teaterkarriär på hyllan tänker hon inte riktigt kasta in handduken än och gå i pension.

– Jag kan mycket väl tänka mig en tv-roll eller varför inte en fantastisk filmroll. När det kommer till min scenkarriär är cirkeln nu sluten. Men min filmkarriär kanske kan avslutas med en fantastisk roll. Jag ska faktiskt vara med i två filmer som kommer framöver där jag har mindre roller, säger hon till tidningen.

Foto: TT

Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med StrömstedtsBrand logo
Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med Strömstedts
Annons