Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christina Schollin om att 58-årige sonen Peter Wahlgren bor hemma igen

27 maj, 2022 
christina.schollin-son-bor-hemma-2022
Vilken tur att Christina Schollin och maken har ett så fint gästhus.
För nu berättar skådespelaren tillika tv-profilen att 58-årige sonen Peter tillsammans med barnbarnet Hugo valt att flytta hem till mamma och pappa igen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med StrömstedtsBrand logo
VIDEO: Christina Schollin och Hans Wahlgren gästar Tillsammans med Strömstedts

I en ny intervju med Expressen berättar Christina Schollin, 84, att hennes äldsta son Peter Wahlgren, 58, tillsammans med sin sjuårige son Hugo valt att flytta hem till mamma och pappa på Värmdö i Stockholm igen.

I Christina Schollin och maken Hans Wahlgrens, 84, hus i Stockholms skärgård har alla fyra barnen Peter, Pernilla, Niclas och Linus Wahlgren växt upp. Och nu har då den äldsta om 58 år valt att återvända till barndomshemmet.

Christina och Hans framför villan på Värmdö i Stockholm.

Peter Wahlgrens familjeliv

Olikt alla sina syskon har Peter Wahlgren valt ett liv utanför rampljuset. Efter 27 år på bank valde Peter Wahlgren att sadla om till brandman. Och för nio år sedan flyttade han till Stora Skevdi i Dalarna, efter att ha blivit kär i en yngre kvinna från Borlänge. Som 51-åring blev han pappa för första gången när paret fick sitt första barn, Hugo. Och 2016 gick Peter Wahlgren och knöt hymens band med sin kvinna från Borlänge. När Christina Schollin gästade Skavlan i fjol berättade hon om äldsta sonens liv i Dalarna.

Annons

– Han har blivit brandman. I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet. Han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder.

Nu bor Peter Wahlgren hos mamma och pappa

Men nu ett år efter intervjun i Skavlan står det klart att sonen, och barnbarnet Hugo tagit sitt pick och pack tillbaka till Stockholm. Det är när Christina Schollin berättar om projektet med den nya gäststugan, vilken maken Hans Wahlgren ställt sig lite frågande till, som hon avslöjar att Peter Wahlgren numera huserar där.

– Gästhuset har varit mitt projekt, mitt drömprojekt. Hans tyckte att det var alldeles onödigt och satt till och med en bit bort när jag ordnade taklagsfest, säger Christina Schollin i Expressen.

Christina Schollin om sonens återkomst

– Men nu har han förlikat sig med det, och tycker att det har kommit till bättre användning när vår äldste son Peter har flyttat in där med sin sjuårige son. Och det är meningen att det huset ska vara ett extraboende för barn och barnbarn, fortsätter hon utan att förklara varför sonen valt att flytta hem igen.

– Det är underbart för alla barn och barnbarn här på somrarna. Vi grillar, simmar i poolen och badar jacuzzi. Nu är ju de flesta barnbarnen vuxna så nu väntar vi väl på barnbarns barn som ska springa omkring här också.

Enligt folkbokföringen flyttade Peter Wahlgren och sonen till Värmdö i början av året, och ex-hustrun har även hon flyttat från herrgården i Stora Skevdi och bor numera i ett hus i Borlänge.

Christina Schollin, Peter Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren under Christina Schollins 80-årsfest 2018.

Foto: TT/Instagram

SE OCKSÅ: 5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
SE OCKSÅ: 5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste
Annons