Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christina Schollin nära att dö under förlossningen med dottern Pernilla

15 jun, 2022 
Christina Schollin nära att dö under förlossningen
”Det kunde ha gått illa”, säger Christina Schollin när hon tänker tillbaka på sin förlossning med dotter Pernilla Wahlgren.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

Nu berättar Christina Schollin, 84, i magasinet Amelia att hon under förlossningen med dottern Pernilla Wahlgren, 54, var nära och mista livet.

– Pernilla är den enda flickan i syskonkretsen och uppvuxen med två äldre bröder. Det var lite hårda tag, så hon var tvungen att tuffa till sig om de skulle leka. Men det har alltid varit väldigt kärleksfullt i vår familj och vi har pussats och kramats.

– Pernilla bara bubblade av kärlek hela hon och jag var jättelycklig över att få en liten flicka. Inget ont om killar, men jag kände mig mer besläktad med det kvinnliga psyket, säger Christina Schollin till Amelia nu.

Christina Schollin och Pernilla Wahlgrens starka band

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren, 84, har båda framgångsrika karriärer inom musik-och skådespelarbranschen. Utöver detta har de även fyra barn, som näst intill alla gått i sina föräldrars fotspår. Vi har Peter, 58, Niclas, 56, Pernilla och minstingen Linus Wahlgren, 45, i den stora barnaskaran. Utöver lyckan Christina Schollin upplevde när hon insåg att hon skulle få en flicka till familjen, menar hon att det även finns ännu en orsak till mor och dotters starka band.

”Jag höll på att förblöda”

Under förlossningen kunde det nämligen gått riktigt illa för dem båda.

– Vi har varit oerhört nära sedan den dag hon föddes. Det kunde ha gått illa. Moderkakan låg för och det blev akut kejsarsnitt julafton 1967. Det var läskigt. Jag höll på att förblöda innan ambulansen kom och Pernilla hade kunnat få syrebrist inne i magen.

– När allting avlöpte väl var det ett mirakel. Jag tror att det har gjort våra band oerhört starka och kärleksfulla.

Pernilla Wahlgren som barn med mamma Christina Schollin.
Pernilla Wahlgren som barn med mamma Christina Schollin.

Foto: TT

Annons