Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Celeste Barbers kritik mot Instagram: “Red ut era kroppsregler!”

16 okt, 2020 
AvHanna Carlsson
Celeste Barber
Den australiensiske komikern Celeste Barber har gjort ett stort namn för sig på Instagram genom att göra egna tolkningar av kändisars poserade bilder. Men nu riktar Instagram-mamman stor kritik mot plattformen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Komikern tillika Instagram-mamman Celeste Barber har genom sitt Instagram-konto bjudit följarna på många skratt när hon gjort egna tolkningar på kändisars bilder. Poser i pooler, poser i badrummet och på jordhögar – allt kändes lite för tillgjort för Barber, som bestämde sig för att driva lite med dem genom att bjuda på sig själv. Det visade sig vara en succé på plattformen och skaran följare ökade i snabb takt. I nuläget följer drygt 7 miljoner den klockrena profilen.

Anklagar Instagram för kroppshån

Komikern publicerade under torsdagen en parodi av en bild på den nakna modellen Candice Swanepoel som poserar endast iförd en kavaj. Följarna, som tycktes älska jämförelsen, var snabba med att reposta bilden på deras egna kanaler på plattformen. Men där tog det stopp. Många följare fick sina bilder på de två Instagram-profilerna nedtagna med hänvisning till ”naket eller sexuellt innehåll”. Samtidigt har den nakna bilden på Candice Swanepoel fått ligga kvar på Instagram. Detta var något som fick komikern att, genom sin Instagram story, anklaga plattformen för kroppshån.

I en story, som riktar sig direkt till Instagram, ifrågasätter hon varför plattformen inte låter följare reposta hennes inlägg. ”Varför låter ni inte denna kroppen synas?” säger hon och påpekar samtidigt det faktum att det bara är den nakna bilden på hennes kropp som anses ha ett sexuellt innehåll. Hon kräver också att Instagram ska förklara varför de två bilderna behandlas olika.

Celeste Barber kräver att Instagram ändrar sina kroppsregler.

Följarna stöttar komikern

Bland de många kommentarerna på inlägget finns många hejarop som stöttar komikern. En användare har kommenterat inlägget med texten ”Tack för att du gör detta! Jag skickar alltid vidare bilderna till min 14-åriga dotter för att hon ska veta hur en verklig kropp ser ut”.  Följare riktar samtidigt kritik mot plattformen och anklagar Instagram för att värdera kroppar olika. En följare har kommenterat inlägget med ”Instagram låter mig inte reposta detta på grund av naket innehåll. Andra kvinnor lägger ut ALLT dagligen men såklart är det detta som bryter mot reglerna. Vi alla vet varför..”

Läs mer:

Celeste Barber fortsätter – återskapar kändisbilderna på bästa sätt!

23 nya favoriter från Instagram-mamman Celeste Barber

Instagram fyller 10 år – här är de mest minnesvärda bilderna

Annons