Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Caroline af Ugglas två barn har vuxit upp – här är Eddie-Lee och Otis

17 jan, 2022 
caroline af ugglas med barnen eddie-lee och otis liljedahl
tt, Instagram
Körledaren och multikonstnären Caroline af Ugglas har två barn som idag är 21 respektive 15 år – här är Eddie-Lee och Otis Liljedahl!
Annons
13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrarBrand logo
13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrar

Caroline af Ugglas, 49, är den ofrivilligt adliga konstnären som länge trodde att hon skulle dö ung. I en intervju med Aftonbladet från 2007 förklarar hon i egna ord varför hon ville ta sitt liv innan 30:

– Då förväntas man ha skaffat familj och barn. Och det trodde jag aldrig att jag skulle vilja ha. Men så träffade jag Heinz och vi fick barn. Det var väl då jag flyttade fram gränsen till åttio.

caroline af ugglas heinz liljedahl och otis
Caroline af Ugglas och maken Heinz Liljedahl med nyfödda sonen Otis 2007.

Äkta makarna Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl, känd från pop- och rockgruppen Ratata, har två gemensamma barn i Eddie-Lee, 21 och Otis, 15. Heinz har även dottern Olivia, 27, från en tidigare relation.

Nu ska vi kika närmare på hur kidsens liv ser ut idag.

Hästintresserade sonen Otis Liljedahl

caroline af ugglas med sonen otis 2019
Caroline af Ugglas och sonen Otis Liljedahl på röda mattan 2019.

Caroline har beskrivit maken och barnen som ”den stabila punkten” i hennes liv. När Caroline väntade minstingen Otis längtade hon till förlossningen. Att vara gravid är inte hennes ”grej”, menade hon i Aftonbladet.

Annons

– Jag vill kunna bära fyrtio kilo, springa snabbt, välta saker. Dessutom är jag hypokondriker. I förrgår hade jag värkar och trodde jag skulle föda. Och jag är bara i artonde veckan, sa sångerskan då.

Om namnet på det kommande barnet sa hon:

– Otis. Utan h. Efter hissmärket.

Idag är Otis 15 år och aktiv inom ridsport. På Instagram har Otis ett konto där han visar upp sina terränghopp. Sedan i fjol hoppar han med en häst som heter Benny.

Otis delar hästintresset med mamma Caroline och systern Eddie-Lee som båda ridit sedan barnsben.

Äldsta dottern Eddie-Lee Liljedahl

eddie-lee och caroline af ugglas
Eddie Lee Liljedahl tillsammans med mamma Caroline af Ugglas under Melodifestivalen i Göteborg, 2009.

År 2000 föddes dottern Eddie-Lee, Otis storasyrra. Hon bor idag i en egen lägenhet i Södertälje och postar precis som lillebror bilder från sitt liv på Instagram. I profilen beskriver sig Eddie-Lee med de könsneutrala pronomen ”de/dem” samt orden ”knarkaren från melodifestivalens dotter”.

Annons

Eddie-Lees partner heter Gabriel och förekommer också på kontot. Paret har en hund som heter Vivi.

I en intervju med Aftonbladet från 2013 svarade mamma Caroline på hur hon ser på sina barns kreativitet.

– Jag försöker uppmuntra dem, samtidigt som jag tycker det är viktigt att idéer kommer från dem själva. Man kan låta dem hålla på på egen hand för att få fantasin att blomma - och sedan ge en annan infallsvinkel.

– Uttråkandet är ju konstnärens bäste vän. Det är den känslan som gör att man ständigt hittar på saker. Vi var kanske lite mer påhittiga som barn än dagens barn. Fast barnen i dag är kreativa med sina mobiler. Min dotter gör fantastiska videor, sa artistmamman.

Källa: Aftonbladet 2007, Aftonbladet 2013

Foto: TT

Annons