Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carolina Gynnings stora lycka över nya 1700-talstorpet – kika in!

03 maj, 2023 
Carolina Gynning
I slutet av januari i år berättade Carolina Gynning att hon lagt vantarna på en riktigt drömstuga i Järvsö.
Nu berättar hon vad torpet betyder för henne.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställenBrand logo
Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen

Carolina Gynning, 44, har flera bostäder runt om i Sverige – och även utomlands.

Bland annat har hon ju sin lya på partyön Ibizi där hon gärna tillbringar sin tid. Dessutom har hon en annan semesterbostad i svenska fjällen. Stugan, som hon köpte för lite mer än två år sedan, är smidigt belägen vid skidbacken i Björnrike i Härjedalen.

Men Carolina Gynning utgår från sin stora, vackra villa på Ekerö i Stockholm. Den var inledningsvis tänkt som ett ställe där hon skulle göra sin konst, men efter ett tag beslutade hon sig för att bygga ut och renovera huset. Så nu passar det som ett permanent boende.

Annons

– Jag köpte det först för att ha som ateljé. Då bodde jag tillsammans med flickornas pappa, bara fem hus bort. Det här var min kreativa oas och tillflyktsort, där jag målade och skapade i fred, har hon tidigare berättat för Sköna hem.

Soldattorpet från 1730

Men det räcker inte där. Tidigare i år berättade Gynning att hon slagit till på en stuga i en annan skidort, nämligen Järvsö i Hälsingland.

“Otroligt lycklig över att berätta att jag köpte min DRÖMSTUGA i Järvsö. Det är ett gammalt soldattorp från 1730. Jag kommer inte röra någon inredning utan låta allt vara exakt som det är”, skrev hon på Instagram strax efter köpet.

Hon berättade vidare om ställets historia:

Annons

“På 1700-talet bodde där en stark kvinna som bakade sitt eget bröd i ugnen och säkert satt och tittade ut över Klacken (berget framför). Här kommer Vilda lära sig åka skidor och ett nytt kapitel skrivs i livet. Vackra Järvsö i mitt hjärta”.

“Magisk plats”

Nu längtar Carolina Gynning efter att tillbringa sommaren i Hälsingland, och på sociala medier berättar hon om lugnet hon känner i byn – och om att hennes själ känns sammankopplad med stället.

“Jag behövde ett ställe i Sverige dit jag kan försvinna och tanka kraft. Mitt jobb är otroligt krävande och jag behöver ‘fly’ ibland. Hit kan jag fly jag kan tanka jag kan landa i mina tankar och känslor. När man hittar en magisk plats gäller det att hämta kraft just där. Tänk nu detta torp i sommarskrud”, skriver hon.

Carolina Gynning berättar att även om det inte blir några större förändringar när det kommer till inredning, så kommer torpet få sig en ny puts.

Annons

“Jag ska måla om och fixa nya små hyllor till barnen där de kan ha sina kläder. Men allt får växa fram precis som alla mina konstverk”.

Foto: Instagram, TT

Annons