Carolas dotter Zoe Häggkvist stöttas av många efter kritiserade klädvalet

Ryter ifrån efter kritiken mot Carolas dotter Zoe Häggkvists vide
TV: 5 snabba med Carola om artisteriet
1:43

Efter reklamen: TV: 5 snabba med Carola om artisteriet

(1:43)

Slå på ljud

Carola Häggkvists, 55, dotter Zoe Häggkvist blir tretton år gammal nu i maj. Men trots hennes unga ålder väljer nu vuxna människor på internet att gå på henne efter det att Zoe Häggkvist publicerat en video på sig själv tillsammans med en vän. I videon ser vi hur Zoe Häggkvist lattjar i skolans korridorer, och det är hennes val av byxor som får flertalet följare att sprida elaka kommentarer till Carola Häggkvists barn.

12-åriga Zoe Häggkvist blir kritiserad för klädvalet

”När man ska på slöjd och har inget att göra”, skriver Zoe Häggkvist intill klippet på sina sociala medier.

Det kritikerna menar är att Zoe Häggkvist har fel kläder på sig, då jeansen har hål i sig.

Zoe Häggkvists roliga hyllning till pappa Jimmy Källqvist

“Hur kan man ge sig på ett barn”

Men i kommentarsfältet finns inte bara belackare, en följare som ställer sig på Zoe Häggkvists sida skriver:

”Tänk att vuxna människor har så lite liv och lågt självförtroende att de måste ge sig på ett barn. Låt hon ha vilka byxor hon vill. Trasiga eller inte! Gör ni likadant på stan då ni ser vem som helst gå förbi med likadana byxor? Eller handlar det om eran låga självförtroende och eran usla attityd att man bakom en fyrkantig skärm vågar ge sig på ett barn? SKÄRP ER!”, skriver personen och fortsätter:

”Zoey! Gör det du vill, ha på dig det du vill! Är precis den du är! Det är bara avundsjuka människor som inte vågar sticka ut själva. Rock on Zoey!”

Uppmaningen: ”Häng med i svängarna!”

Ännu en person väljer att stötta Zoe Häggkvist och följaren börjar med att fråga hur folk ens orkar ge sig på Zoe. Följaren gör även klart att kändisdottern ska få ha på sig precis vad hon vill.

”Jeans med hål eller ej. Det är mode, häng med i svängarna. Något som inte är mode är att kommentera ett barn/ungdoms/någons kläder negativt överhuvudtaget. Kom igen nu. Det är våra personliga sätt att uttrycka oss på. Jag har redan bildat mig en uppfattning tack vare kläderna. Bakom finns en otroligt stark, vågad och kreativ ung person som skiter i vad vuxna tanter tycker! Kram till alla som känner att de behöver lite värme.”

I skrivande stund har varken Carola eller Zoe Häggkvist kommenterat kritiken.

Foto: TT/Instagram

Se också: Carola Häggkvists stilresa genom åren
0:50

Efter reklamen: Se också: Carola Häggkvists stilresa genom åren

(0:50)

Slå på ljud