Carolas avslöjande om Let’s Dance : Kände mig som en hamster i ett hjul

Vänster: Carola och Tobias i Let´s Dance. Höger: Carola tittar ner.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
2:17

Efter reklamen: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

När Carola valde att kliva av dansprogrammet angav produktionen att det var av medicinska skäl. Hon berättade även själv om avhoppet på sin Instagram i samband med händelsen.
– Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev hon.

Nu öppnar hon upp sig om avhoppet för Aftonbladet.
– Jag blev väldigt utmattad och till slut blev det en ond spiral. Jag fick också ganska många rejäla skador. Knäet var värst. Till slut var jag skadad på sju ställen med munblåsor och kunde knappt prata. Då har man en infektion i kroppen. När jag pratade med läkaren om krampen och magnesiumet kom tårarna, säger hon.

Redan innan programmet började var artisten skadad. Två veckor innan premiären skadade hon hon sitt knä, samma knä som hon tidigare skadat när hon var med i TV4:s Så mycket bättre. Innan Let´s Dance upptäcktes också ännu en defekt – Carola har för högt kolesterol och måste äta blodförtunnande medicin. Carolas pappa hade samma problem och dog av en hjärtinfarkt, något som enligt artisten själv kan ha orsakaats av att han slarvade med sina mediciner.

– Läkaren sa att det var allvarligt, min dotter som hörde samtalet började gråta. Det här är verkligen något som jag tackar Let's Dance för, det hade inte upptäckts innan, säger hon.

Kritiken

Artisten är dock inte bara tacksam gentemot programmet, hon riktar också skarp kritik och säger att hon upplever Lets´s Dance som “regisserat”.
– Det var fantastiskt roligt och jag gjorde så gott jag kunde, men jag kände mig som en hamster i ett hjul som aldrig slutade snurra. När premiären var över började jag lägga ihop ett och ett och insåg vad det var för format jag var med i. Det hölls nere med poäng för att det skulle bli mer telefonröster och man fick inte en dag ledigt, säger hon.

Redaktionens tips

Carolas revansch efter Let's dance – en av Stjärnorna på slottet

Carolas oväntade råd från läkaren – för att bli frisk

Carola tar professionell hjälp för sin psykiska ohälsa – berättar nu

Dela på: