Carola tar professionell hjälp för sin psykiska ohälsa – berättar nu

Carola Häggkvist

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Carola Häggkvist hade börjat på finalvittring i Let's dance när hon plötsligt valde att lämna programmet tidigare i veckan. Artisten förklarade sitt beslut att hoppa av tävlingen i flera långa inlägg på Instagram, där hon bland annat konstaterade att hon drabbats av utmattningssyndrom av den hårda träningen och pressen, och blivit ordinerad av läkare att vila och ta det lugnt. Samtidigt hade hon också kämpat med flera jobbiga skador under hela säsongen.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom. Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av Lets dance-tåget som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev Carola på Instagram efter beskedet i tisdags.

Carola söker hjälp för att hantera sin stress och utmattning

Nu berättar Evighet-artisten att hon valt att söka hjälp för sin psykiska ohälsa och stress, och att hon har insett att det är många år av känslor som hon nu behöver ta tag i och jobba med.

”Imorgon ska jag till en doktor som är stresshanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan. Livet. Det är skört men också så vackert, starkt, ärligt och äkta i all vår sårbarhet och kärleksfullhet”, skriver artisen ärligt på Instagram.

I kommentarerna till inlägget stöttas artisten av kända vänner som Sonja Aldén, Agneta Sjödin, Gabriel Forss och Micael Bindefeld.

Keyyo får ny chans i Lets Dance – efter Carolas avhopp

Carolas första ord om anledningen till avhoppet från Let's dance

Carola hoppar av Let's dance på grund av medicinska skäl

Dela på: