Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carola Häggkvists dröm om hus i Skåne stoppades – därför sa grannarna nej

27 apr, 2022 
carola häggkvist
tt
Carola Häggkvist stod i färd med att köpa sitt första egna landställe när grannarna satte stopp. Nu berättar hon om varför de ”kände oro” över hennes planer.
Annons
Carola Häggkvists stilresa genom årenBrand logo
Carola Häggkvists stilresa genom åren

På Bjärehalvön i nordvästra Skåne hade sångfågeln Carola Häggkvist, 55, hittat sitt drömparadis. En sommargård med plats för utställningar och åkermark för konserter. Det såg Carola framför sig när hon lade bud.

I ett långt inlägg på Instagram förklarar stjärnan nu att grannarna var mindre förtjusta vid tanken på att ha henne där, varför hon också drog sig ur affären i sista stund.

Gav sitt privata nummer till grannarna

carola häggkvist
Carola Häggkvist ger årligen julkonserter i ladan vid Steninge slott utanför Stockholm där hon också bor. Drömmen om att kunna göra detsamma vid sommarstället har nu gått i kras.

”Ibland blir det inte som man tänkt sig & det kan vara svårt att ställa om”, börjar Carola sitt Instagram-inlägg där hon förklarar att hon just dragit sig ur fastighetsaffären med anledning av dåliga vibbar från närboende.

Annons

”Jag gick till grannarna och hälsade dem att om det blir jag som får gården så önskar jag även kunna ge lite konserter & låta musik få ta plats på den stora åkern jag redan hade gjort klart med markägaren om. Och om de, grannarna, skulle ha invändningar så lämnade jag mitt privata mobilnummer till alla så de ev kunde återkomma till mig i lugn o ro. Jag hörde inget på 1 vecka innan kallduschen kom”, fortsätter hon.

”Jag hade ordnat klart allt med banken och ledde budgivningen. Jag kände mig stark, förväntansfull och pirrig. Jag har aldrig haft ett landställe förut. Kanske skulle jag kunna bli gammal där”, skriver hon vidare.

Carolas vision passade inte in

carola häggkvist och sonen amadeus
Carola Häggkvist med sonen Amadeus Sögaard.

”Men det räcker ibland med att det är 1 av grannarna som inte tycker det är speciellt passande för dem i den lugna trivsamma miljön.. såsom de alltid haft det och tänkt att det skulle förbli. Då ramlar Häggis in ..och allt ställs på ända! Han skrev ett sms om att han och en granne till på andra sidan åkern ’kände oro’ över vetskapen att jag ev skulle flytta dit och hoppades att jag förstod… Jag fick rysningar”, förklarar Carola.

Annons

Carola beskriver att grannens ”attityd” störde henne då han antog saker utan att ställa frågor till henne om antal tänkta konserter, längd på dessa och tider.

”Jag förstod nog mest att jag behöver större svängrum för mina kreativa visioner än vad som får plats i de tillrättalagda finrummens välpolerade områden vad gäller landställe”, skriver hon.

Artistkollegorna förstår frustrationen

Carola konstaterar även att hon är trött på att be om lov och ursäkt.

”Så jag avstod från gården och tog farväl av den. Kändes bra”, avslutar Carola sitt inlägg.

I kommentarerna får Carola peppande ord av artistkollegor som förstår hennes frustration.

”Den rätta gården kommer dyka upp för dig till slut, & då kommer du tänka: Vilken tur att det inte blev den här..!”, skriver Pernilla Wahlgren.

”Ett klokt beslut tror jag utan att veta alla detaljer. Känns som att den gården och dess grannar hade åsamkat dig diverse trubbel….”, skriver Michael Bindefeld.

Sonja Aldén konstaterar att ”Du har gjort och kommer att göra stora saker och behöver det generösa och vänliga svängrummet. ”

Källa: Carola Häggkvists Instagramkonto

Foto: TT

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons