Carina Bergs tårar – berättar om sorgen efter pappans död

Carina Berg

Programledaren Carina Berg förlorade sin pappa 2015. Han dog efter att ha fått en hjärnblödning. I Hellenius hörna 2017 berättade programledaren om minnena med sin pappa.

– Han gick bort på bara 30 minuter. När jag kom till sjukhuset var han redan i respirator och såg ut som han levde, verkligen. För jag såg ju på monitorerna att hjärtat slog. Så det var himla svårt att greppa när läkarna sen efter ett tag hade gjort de här testerna och sa ”han är död”, säger hon i programmet och fortsätter:

– Vi var nära. Vi umgicks väldigt mycket. Vi var en ganska tight familj. Eller vi är fortfarande en tight familj även om han inte är kvar.

Nu väljer hon att prata om sin pappas bortgång igen, denna gång i egna podcasten Gynning och Berghittar sig själva, som hon har tillsammans med Carolina Gynning.

I podcasten berättar hon om familjens sorg och hur hon fått arbeta med sin mamma för att hon skulle komma tillbaka till vardagen igen efter den tragiska bortgången.

– Jag har tvingat ut min mamma på promenader. Innan pappa dog var hon en träningsperson, sen har hon kommit av sig och haft ont i ryggen och höften, säger Carina Berg.

Blev lycklig igen

Hon berättar i podcasten att hon ville få se sin mamma glad igen – vilket hon fick efter att hon fått sin mamma att varje dag rapportera hur många steg hon gått och att det till slut hjälpte.

– Då skrev hon att det är första gången hon kände sig riktigt glad sedan pappa dog, usch nu börjar jag grina, men det var så skönt. Det var så fint. Jag känner igen henne igen, säger Carina Berg och fortsätter:

– Jag blev tårögd och både jag och min syster sa att vi känner igen henne igen. Jag tror att hon känner sig fin och stark, säger hon i podcasten.

Foto: TT

LÄS MER:

Här visar Carina Berg upp sonen Otto på Instagram

Carina Bergs oro efter förlossningen: Det var så hemskt

Så träffades Carina och Erik Berg – allt om kärlekshistorien

Utvald läsning