Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergs sorg efter förändrade relationen med äldsta sonen Holger

30 aug, 2022 
Carina Bergs sorg efter förändrade relationen med äldsta sonen Holger
tt
”Grinade som fan”, berättar Carina Berg nu när hon öppnar upp om tuffa händelsen med tonårssonen Holger.
Annons
Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?Brand logo
Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?

Det är inte lätt när barnen blir stora, i alla fall inte om man frågar tv-profilen tillika programledaren Carina Berg, 44. Nu berättar hon om sorgen i att säga farväl till sin tonårsson Holger som hon har tillsammans med ex-maken Kristian Luuk, 56.

Vanligtvis kör ex-paret den traditionella varannan-vecka-stilen med sonen Holger, 12, men under sommaren delar de upp det i lite längre perioder. Något som nu satt sina spår i mammahjärtat.

Carina Bergs insikt med äldsta sonen Holger

– Det enda som är positivt med att sommaren är slut är att man återgår till den här varannan-vecka rytmen, som är lite mer injobbad i kroppen. Alltså, det här med att säga hej då till Holger när man har varit tillsammans dygnet runt i två veckor. När våra nervbanorna flätats ihop på ett sätt, tycker jag. Och hans varma sommarben ligger på en, och man gosar, säger Carina Berg nu i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.

Annons

– Vi hade en liten scen, eller ett litet ögonblick när jag liksom skulle följa Holger, han är så stor nu så han tar båten själv nu fram och tillbaka från ön.

– Han är så stor! Då känner man också så här att, dom där 12-13 åringarna dom glider ifrån en så här sakta men säkert. Vilket är deras jobb, och det är ju mitt jobb att putta honom framåt och ut i livet.

Carina Bergs sammanbrott: ”Jobbigt för honom”

Vidare berättar Carina Berg om hur hon skulle följa sonen Holger till bryggan, för att vinka farväl och lämna över till pappa Kristian Luuk. Hon gör klart att det alltid är tufft att lämna över sina barn, att hon ofta känner oro. Redan på väg till brygga kände Carina Berg av ett stråk av oro.

– Jag ville bara hålla honom i handen och det vill ju inte han. Du vet, man blir så klängig på dom.

– Då står vi där och han går på båten, och jag bara känner hur tårarna bara bränner bakom ögonen. Jag tänkte hela tiden: ”jag får inte gråta, jag får inte gråta!”, för det bli ju jobbigt för honom och jag kan ju inte lämna honom i det. Han ska ju gå iväg glad och träffa pappa.

Annons

”Fy fan vad jag grinade”

Så Carina Berg tog upp telefonen i hopp om att få ett sista ögonblick på sonen då han vinkade hej då från båten.

– Men då kliver det precis av ett annat gäng som börjar gorma mitt namn, och då vill dom ta kort på mig...

– ... och Holger bara glider iväg med båten. Så jag hann inte med mitt sista ögonblick med honom där. Och då vänder jag mig om och börjar gå tillbaka och då ringer jag ju Holger på en gång och grinar. Fy fan vad jag grinade! Men han bara garvar och säger: ”Men mamma!”

Trebarnsmamman Carina Berg under Riagalan på Cirkus tidigare i år.
Carina Berg om alla knep hon testade för att bli gravidBrand logo
Carina Berg om alla knep hon testade för att bli gravid

Foto: TT/Instagram

Annons