Carina Bergs sammanbrott efter missfallen: Känner mig så oduglig

Carina Berg gråter.
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn
4:10

Efter reklamen: Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

(4:10)

Slå på ljud

Tv-profilen Carina Berg och hennes man fotbollsproffset Erik Berg har två barn, Otto som är ett och halvt år och systern Juno som föddes i mars. Vägen dit har dock inte varit helt lätt, vilket paret berättar om i programmet Var fan är storken?. Bland annat fick Carina flera missfall, vilket hon berättar om i senaste avsnittet. När hon läser högt ur sin dagbok bryter hon ihop.
– I dag var det ultraljud. Pojken är död. Inget hjärta och hade inte växt som den skulle. Vet inte när den dog. Jag föll igenom totalt. Föll och föll och faller än”, läser hon ur boken.

Hennes man Erik Berg sitter bredvid och kramar och tröstar sin gråtande fru medan hon fortsätter att läsa.
– Känner mig så oduglig. Så värdelös. Jag ligger vaken på natten. Vi kommer aldrig få ett barn, aldrig. Varför tror jag ens det? Det är något fel på mig.

Erik och Carina Berg.

Bild: Discovery+

"Ett sånt mörker"

Carina berättar om tiden kring missfallen. Hon beskriver det som ett mörker och säger att hon nog var den av henne och Erik som visade det mest utåt.

– Det var ju verkligen så att jag var den som hade den här stora droppen när jag bara var i ett sånt mörker. Jag tror du rasade två gånger under hela den här perioden, säger hon.

Även Erik tycker att missfallen var tunga och kanske främst att Carina mådde så dåligt.
– Det absolut jobbigaste jag upplevt i mitt liv var när jag fick samtal om missfall från Carina. När jag kom hem så ligger hon i fosterställning i sängen och bara störtgråter. Det är så hjärtskärande att tänka tillbaka på de situationerna och jag är så glad att det har gått bra, säger han.

Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn
4:10

Efter reklamen: Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

(4:10)

Slå på ljud

Utvald läsning