Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergs hälsobesked – efter otäcka kollapsen

07 nov, 2022 
Carina Berg
I somras föll Carina Berg ihop i en matbutik och tvingades in till sjukhus.
Nu berättar programledaren om utredningarna för att ta reda på vad som hänt, och ger en uppdatering kring hur hon mår i dag.
Annons

Det var i juni som Carina Berg, 45, berättade om en minst sagt obehaglig upplevelse som hon var med om.

Carina och Erik Berg — En tidslinjeBrand logo
Carina och Erik Berg — En tidslinje

Efter flera tuffa veckor med för lite sömn och en massa jobb blev programledaren plötsligt yr när hon var på väg hem. Berg misstänkte ett blodsockerfall och gick in i en matbutik för att köpa sig en juice – och då svartnade det.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och var helt desorienterad. Allt det här hände inne på Coop, berättade hon då i podcasten Gynning och Berg – hittar sig själva.

Hon fördes till sjukhus och undersöktes, och där kom läkarna fram till att det rörde sig om ett krampanfall. Men innan dess hann Herre på täppan-programledaren så klart oroa sig för det värsta.

Annons

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde – eller hjärnblödning. Det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar, berättade hon i podcasten.

Så mår Carina Berg i dag

Nu har det gått flera månader sedan krampanfallet, och i en intervju med Expressen ger Carina Berg nu en uppdatering om sitt mående.

– Jag håller på att utreder vad det var som gjorde att jag kollapsade. Jag har inte fått svar på min sista undersökning, men jag känner mig inte alls orolig och det låter på läkarna som att det där var en engångsföreteelse, så jag förhåller mig till det. Så skönt, alltså vilken tur i oturen, säger hon i intervjun.

I dag mår programledaren bra, och hon tror att det berodde på för mycket stress.

– Det var helt märkligt när det hände, men det var bara under de här dygnen egentligen. Det kanske var bra att få en knäpp på näsan. Det var blodsockerfall, blodtrycksfall, sömnbrist och stress, det var en cocktail som gjorde att jag rasade ihop. Om jag inte hade insett det tidigare så fick jag väl lov att skärpa mig där med hur jag tar hand om mig själv, säger Carina Berg.

Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Foto: TT

Annons