Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergfeldts uppgörelse med maken – i SVT:s kulisser

12 feb, 2021 
AvAino Oxblod
Carina Bergfeldt på en bänk
WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet/TT.
När Carina Bergfeldt spelar in sitt intervjuprogram på SVT är hon omgiven av kolleger – och sin make.
Nu berättar programledaren om parets ovanliga uppgörelse i kulisserna, som fick de hon jobbar med att reagera.
”Han är förmodligen den partner till en anställd som jobbat gratis flest timmar i historien för SVT, men jag är himla glad att han fortsätter göra det”, skriver Carina Bergfeldt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt gör succé med sitt intervjuprogram med samma namn på SVT. Men vad tittarna inte vet är att ett av hennes framgångskoncept är att ta hjälp av sin make Jesper Zølck. Han är nämligen med henne på alla inspelningar när hon gör intervjuer.

”'...Ska din man vara med varje gång?', frågade en kollega vecka 2. Inte ett dugg otrevligt, bara förvånat.”Ja?”, svarade jag lika förvånat, utan att inse att det kanske var lite udda att släpa med sin man på jobb. Vi har levt i vår egen bubbla så länge. I USA reste dansken med närhelst vi kunde. Han lyssnade på intervjuerna. När jag var klar vände jag mig mot honom och antingen så gav han mig bara en nick, eller så sa han ”det var superbra men jag funderade på en sak”, vilket innebar att en fråga behövde göras om”, berättar Carina Bergfeldt på Instagram.

Carina Bergfeldts hjälp av maken Jesper bakom kameran

Journalisten menar att hon själv har svårt att avgöra om svaren är tillräckligt utförliga eller för långa när hon själv intervjuar ute på fält – och att hon då förlitar sig på sin makes omdöme. I studion nu fokuserar han mer på hur hon framstår framför kameran.

Annons

”I varje paus kommer han fram och säger till mig att ”det här var bra, håll uppe energin”, eller att jag säckade ihop lite på slutet och att jag ska pigga upp mig. Det är bara små kommentarer, men jag litar på dem. Han är förmodligen den partner till en anställd som jobbat gratis flest timmar i historien för SVT, men jag är himla glad att han fortsätter göra det”, skriver Carina Bergfeldt.

Som svar på en kommentar utvecklar Carina också, och förklarar att hon ser svaren i textform framför sig, och fokuserar på vad som sägs i stället för hur det sägs, något som också är viktigt i tv.

”Det finns två olika skolor inom journalistiken, typ. Text och ljud. Jag ”hör” intervjuer i text fortfarande, efter tio år på Aftonbladet. Vilket är helt annorlunda än ljud. Jag kan tänka att en mening är jättebra, för jag hör den i skriven form, medan personen i fråga kanske har öööö:at och ehhhh:at sönder hela meningen. Sånt hör Jesper, som jobbat 16 år med teve och således tillhör den andra skolan”, skriver hon.

Annons